Найочікуваніші зміни в Prozorro Market

08.09.2023 12:16
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Download Contact us customer support concept for free

З 1 вересня вступили в дію зміни в роботі електронного каталогу Prozorro Market, що визначені Постановою Кабінету Міністрів України від 4 липня 2023 року № 677. Зміни вносять вагомі корективи в проведення державними замовниками закупівель за запитом пропозицій постачальників. Тож не гаємо дорогоцінний час – розбираємось!

Найочікуваніша зміна цього сезону стосується кваліфікації учасників в закупівлях за запитом пропозицій постачальників. Раніше в таких закупівлях у замовника не було передбачено можливості відхилити пропозицію постачальника. Відхилення відбувалося тільки якщо учасник не підтвердив свою пропозицію. Відтепер же замовник має змогу самостійно відхилити пропозицію переможця, після чого система переводить до кваліфікації наступного учасника.

         Зверніть увагу! Дискваліфікація учасника передбачена тільки за певних підстав, а саме:

  • постачальник не підписав договір у строк 10 календарних днів
  • постачальник письмово відмовився від укладення договору на умовах, визначених у запиті пропозицій
  • постачальник пропонує товар походженням з Російської Федерації/Республіки Білорусь

         Для кваліфікації учасника завантажувати протоколи в електронну систему НЕ ПОТРІБНО!

А от щодо проекту договору – то з 1 вересня він став обов’язковим атрибутом в запиті пропозицій постачальників та має містити в собі порядок внесення змін до нього. Важливо пам’ятати, що при підписанні договору його умови не можуть відрізнятися від умов, що були  визначені замовником у проекті договору.

Також дана постанова містить перелік підстав для скасування замовником запиту пропозицій до укладення договору. Передбачено всього три підстави:

  • відсутність подальшої потреби в закупівлі
  • скорочення обсягу видатків на здійснення закупівлі
  • якщо здійснення закупівлі стало неможливим внаслідок дії обставин непереборної сили

По вартісним межам – тут без змін, запит пропозицій можна проводити на будь-яку суму, але є деякі уточнення щодо зазначення характеристик товару. В закупівлях на суму до 500 тис.грн. замовник може визначити інформацію про характеристики товару та їх допустимі значення, в тому числі конкретну торговельну марку. А от в закупівлях від 500 тис.грн. вимога щодо визначення інформації про характеристики товару та їх допустимі значення має обов’язковий характер.

Для вашої зручності ми підготували корисну інструкцію по створенню запиту пропозицій постачальників за допомогою динамічного профілю: https://news.dzo.com.ua/instrukcziyi/pidkategoriya-instrukczij-1/stvorennya-zapytu-propozyczij-postachalnykiv-v-prozorro-market-za-dopomogoyu-dynamichnogo-profilyu/

Тут ви можете проаналізувати ціни в Prozorro Market, скориставшись модулем аналітики BI Prozorro: https://news.dzo.com.ua/instrukcziyi/pidkategoriya-instrukczij-1/analiz-czin-u-prozorro-market/


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку