Держзакупівлі.онлайн – це зручний та ефективний сервіс закупівель

26.06.2020 10:56
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (2)

 Держзакупівлі.онлайн – це зручний та ефективний сервіс закупівель. Для того, щоб Ваша закупівля була ефективною, Ви повинні бути в курсі усіх новин та оновлень, які відбуваються в публічних закупівлях. Саме тому ми підготували для Вас актуальну інформацію, яка допоможе Вам пам’ятати про всі нюанси при проведенні державної закупівлі.

Закупівлі до 50 тисяч гривень/Спрощені закупівлі

 Слід пам’ятати, що якщо Ви проводите закупівлю до 50 тисяч гривень, то повинні опублікувати звіт про договір закупівлі у електронній системі Прозорро. Якщо ж закупівля вартістю від 50 тисяч гривень і до визначених “порогів”, то Замовники повинні проводити процедуру спрощених закупівель. Спрощену закупівлю повинні проводити тільки Уповноважені особи, які мають мати будь-яку  вищу освіту.

ProZorro Market

 Щодо ProZorro Market слід сказати, що закупівлю можна проводити, якщо вартість не перевищує 50 тисяч гривень або якщо закупівлю здійснює не Замовник у розумінні Закону. 

Оскарження закупівлі

 Щодо оскаржень закупівлі слід пам’ятати, що з 19 квітня, коли вийшла нова редакція Закону “Про публічні закупівлі”.  Замовник не може відмінити закупівлю, якщо вона прийнята до розгляду.

 Також тепер Учасники тендеру можуть оскаржити відміну тендеру Замовником. Тепер за подання скарги до органу оскарження оплата здійснюється через електронну систему закупівель в день подання скарги. І тільки після цього скарга автоматично вноситься до реєстру скарг і формується її реєстраційна картка.

 Згідно нової редакції Закону потрібно пам’ятати, що можна оскаржити :

  • умови тендерної документації;
  • рішення, що прийняті Замовником 
  • дії та бездіяльність Замовника;
  • відміну тендеру.

Звіт про договір про закупівлю

 Нова редакція Закону про “Публічні закупівлі” зобов’язує замовника публікувати в системі ProZorro звіт, якщо проводиться закупівля вартістю до 50 тис. грн та укладається прямий договір із постачальником. Потрібно пам’ятати про терміни оприлюднення договору. Звіт має бути опублікований у системі протягом трьох робочих днів з дня укладення договору.

Звіт про договір про закупівлю, укладений без електронної системи Прозорро

 Згідно Нової редакції Закону “Про публічні закупівлі” в системі ProZorro були внесені певні зміни.

 Новий Закон зобов’язав Замовників створювати річний план та укладати договір про закупівлю, яка укладена без електронної системи. При створенні плану та звіту про закупівлю Ви тепер можете обрати такий вид закупівлі як “Закупівлі без використання електронної системи ProZorro”.

 Тепер для того, щоб знайти потрібну Вам закупівлю без використання електронної системи на порталі ProZorro Вам необхідно позначити у фільтрі “Процедура” без використання електронної системи закупівлі. 


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку