Про що потрібно пам’ятати при оскарженні закупівлі згідно нової редакції Закону “Про публічні закупівлі”

02.06.2020 12:25
0
Поділитися на facebook
Поділитись
freelance-worker-concept-work-while-traveling-young-girl-with-laptop-works_178888-180

  Усі ми знаємо, що одним із найважливіших етапів проведення держзакупівлі є оскарження результатів електронного аукціону. Згідно нової редакції Закону ”Про публічні закупівлі” оскарження закупівлі тепер буде відбуватись значно простіше та зрозуміліше. Як саме, ми розглянемо далі. 

  Як ми знаємо, органом оскарження є Антимонопольний комітет України, але питаннями розгляду скарг та їх ухвалення займається спеціальна адміністративна колегія, яка створений з метою захисту прав осіб, які беруть участь у держзакупівлях.

 Давайте розберемося, хто має право подавати скарги до Антимонопольного комітету України.

 Отже, подати скаргу може будь яка юридична чи фізична особа, якщо на її думку Замовник порушив права чи інтереси цієї особи під час проведення процедури закупівлі, але обов’язково є зареєстрована на електронному майданчику Прозорро.

 Оскарження закупівлі відбувається тільки під час проведення понадпорогових закупівель. 

Що потрібно для подання скарги? На що звернути увагу?

  Для того, щоб подати скаргу до Антимонопольного комітету України Вам потрібно:

  • В період оскарження через свій особистий кабінет в електронній системі Прозорро натиснути кнопку “подати скаргу”.
  • Потрібно пам’ятати, що згідно нової редакції Закону скарга вноситься до реєстру тільки після оплати, яку потрібно внести в день подання скарги.
  • Якщо Ви вирішуєте подати скаргу на рішення Замовника щодо переможця відхилення Учасника або відміна процедури, то у такому разі стягується плата у розмірі 0,6% від очікуваної вартості, але не повинна бути не меншою 3000 грн і не більшою за 170 тисяч гривень.
  • Якщо ж Ви подаєте скаргу щодо положень тендерної документації, то у такому разі стягується плата у розмірі 0,3% від очікуваної вартості, але яка є не меншою за 2000 грн і не більшою за 85 тисяч гривень.
  • Подавати скаргу щодо положень тендерної документації можна з початку оголошення закупівлі, але не пізніше 4 днів до кінцевої дати подання пропозицій Учасників. 
  •  Потрібно пам’ятати, що згідно нової редакції Закону, скарга щодо якої сформувалась реєстраційна картка не може бути відкликана.

  Отже, ми розглянули деякі моменти щодо оскарження закупівлі, про які слід пам’ятати.

 

  При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку