ТЕСТУВАННЯ УПОВНОВАЖЕНИХ ОСІБ

08.11.2021 16:00
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Рисунок1

Пройти та перевірити результати тестування Уповноважених осіб можна за посиланням:

https://exam.prozorro.gov.ua/entry

Як проходить тестування уповноважених осіб

У вас є:

  • 50 запитань обраних випадковим чином з 4 варіантами відповідей
  • 60 хвилин на відповіді
  • необхідно мінімум 30 правильних відповідей
  • можливість повторної здачі тесту
  • можна відповідати на питання послідовно або в довільному порядку.

Який електронний підпис має бути для проходження тестування для уповноважених осіб

Для проходження тестування Уповноваженій особі потрібен електронний підпис. Це може бути кваліфікований цифровий підпис (КЕП) або удосконалений цифровий підпис (УЕП). Підпис можу бути оформлений в будь-якому АКСЦ. Ну і ключ може бути особистий, тобто той, що оформлений на особу або службовий (в якому є інформація про організацію та/або посаду).

Що буде, якщо я вийду з тестування в процесі його проходження?

Ви маєте можливість повернутись до тестування та продовжити, поки не закінчився час на його проходження. Якщо ви повернетесь до тестування, коли його час закінчився, ви можете переглянути результати, наклавши електронний підпис.

Чи буде видаватись сертифікат про проходження тестування?

Так, по завершенню тестування сформується сертифікат про успішне проходження тестування. Але цей сертифікат не потрібно роздруковувати, відправляти на майданчик тощо.  Адже в системі інформація про проходження/не проходження вами тестування буде підтягуватись автоматично. Тож сертифікат це швидше інформація для Уповноваженої особи, щоб УО точно була певна в тому, що пройшла тестування. 

Якщо УО неуспішно пройшла тестування, коли можна буде перездати?

Можливість пройти тестування повторно з’явиться через 72 години після попередньої спроби. 

Як отримати результати тестування?

Результати тестування уповноваженої особи визначаються автоматично після натискання по завершенню тестування (надання відповідей на питання тесту) уповноваженою особою кнопки “Завершити тестування” та накладення електронного підпису.

Чи потрібно повторно складати тестування якщо УО змінить місце роботи?

Ні, не потрібно. Персональні дані користувача будуть зчитуватись з ключа, а саме з «Реєстраційного номера облікової картки платника податків» (далі — РНОКПП), що обов’язково міститься в електронному цифровому підписі, і саме до нього будуть прив’язуватись результати тестування. Тож якщо УО змінить місце роботи, документи тощо, на тестування це впливати не буде.

Чи потрібно складати тестування для Постачальників, які беруть участь у закупівлях? 

Ні, не потрібно. Адже мова йде про тестування уповноважених осіб Замовника які займаються саме закупівлями. Тож майже всі запитання тесту орієнтовані і стосуються роботи саме Замовників. Та оскільки модуль тестування є доступним для всіх – перевірити рівень своїх знань у сфері публічних закупівель може будь-хто.

Наказ Мінекономіки від 01.11.2021 № 873-21 Про затвердження переліку тестових питань для підтвердження уповноваженою особою рівня володіння необхідними (базовими) знаннями у сфері публічних закупівель з варіантами відповідей.

 

Джерело: https://infobox.prozorro.org/articles/oprilyudneno-perelik-pitan-dlya-testuvannya-upovnovazhenih-osib


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку