Звіт про договір закупівлі, який укладений без використання електронної системи Прозорро

02.06.2020 14:21
0
Поділитися на facebook
Поділитись
people-driving-electric-transport_23-2148578010

 Нещодавно вступила в дію Нова редакція Закону “ Про публічні закупівлі” згідно якої відбулися різні зміни щодо процедури закупівлі. Ми вже розглянули багато змін у Новій редакції Закону, але сьогодні хотіли б розглянути звіт про договір закупівлі, який укладений без використання електронної системи Прозорро.

 Звіт про договір закупівлі, який укладений без використання електронної системи Прозорро зазначений у статті 3, частини 3 нової редакції Закону.

 Для початку потрібно розглянути, що означає звіт про договір закупівлі, а потім розглянути найактуальніші питання щодо цього питання.

 Отже, звіт про договір закупівлі, укладений без використання електронної системи Прозорро – це спеціальна процедура закупівлі, не більша за 50 тисяч гривень, яка відбувається поза електронною системою Прозорро, але обов’язково потрібно було опублікувати інформацію про проведення процедури закупівлі у формі звіту в основній системі

  Згідно нового законодавства звіт про договір закупівлі, який укладений без використання електронної системи Прозорро може оприлюднювати у систему Уповноважена особа або  тендерний комітет.

 Це визначається згідно того, що було зазначено у положеннях. Згідно нової редакції Закону звіт про договір закупівлі, укладений без використання електронної системи має бути оприлюднений у системі протягом трьох днів з дня підписання договору. 

 На сьогоднішній день, доки електронний майданчик допрацьовується, у системі немає варіанту “звіт про договір закупівлі”, а є “ звіт про укладений договір”. Після того, як у системі з’явиться перший варіант, Ваш варіант зміниться на правильний автоматично.

 У новій редакції Закону зміни  до звіту про договір закупівлі, укладений без електронної системи Прозорро можуть відбуватись за Вашим бажанням.

 Також одним з питань є те, чи потрібно обов’язково укладати договір закупівлі до 50 тисяч гривень. Нова редакція Закону каже, що договір при закупівлі має містити дату укладення договору та номер договору, який підтверджує придбання товару.

 Згідно цього, звіт можна робити не тільки по договору, а і по інших документах, які підтверджують придбання товару, роботи чи послуги.

 

 При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку