Зміни в Законі «Про публічні закупівлі»

27.11.2020 08:44
0
Поділитися на facebook
Поділитись
appointment-booking-with-smartphone-running-woman_23-2148559016

   Зміни в українському законодавстві оновлюються настільки часто, що не всі встигають їх відслідковувати. 

   22 листопада цього року набрали чинності зміни, які були внесені до статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі» у зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудових розслідувань деяких кримінальних правопорушень» (Далі – Закон). 

   У цьому Законі внесені зміни до 5 і 6 пункту частини 1 статті 17, що відповідно до Закону замінює слова «злочин, вчинений з корисливих мотивів..» на «кримінальне правопорушення, вчинене з корисливих мотивів…»: 

  • Пункт 5 частини 1 статті 17 Закону – фізична особа, яка є учасником процедури закупівлі, була засуджена за кримінальне правопорушення, вчинене з корисливих мотивів, судимість з якої не знято або не погашено у встановленому законом порядку;
  • Пункт 6 частини 1 статті 17 Закону -службова особа учасника процедури закупівлі, підписавши тендерну пропозицію була засуджена за кримінальне правопорушення, вчинене з корисливих мотивів (зокрема, пов’язане з хабарництвом, шахрайством та відмиванням коштів), судимість з якої не знято або не погашено у встановленому законом порядку.

    Зверніть увагу на те, що стаття 165 у якій зазначені про те, що тендерна документація, складена не за вимогами Закону може призвести до накладання штрафів для уповноваженої особи в розмірі 1700 грн. Якщо ж такі помилки виявляться я знову протягом року, то вартість штрафу зросте до 3400 грн.

   Після внесення змін до Закону в Учасників та Засновників виникає питання: «А чи потрібно змінювати тендерну документацію відповідно до Закону?»

   Ні, не потрібно, тому що діє принцип незворотності дії акта законодавства у часі, ознайомитись з цією дією можна в статті 5 Цивільного кодексу України.

   Отже, сподіваємось ми поінформували Вас щодо оновлень в Законі, які відбулись недавно та про які треба пам’ятати при складанні тендерної документації.

 

  При написанні статті використані матеріали https://radnuk.com.ua


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку