Вносимо зміни в Оголошення про проведення відбору учасників до електронного каталогу

10.08.2021 14:05
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (18)

   Шановний Постачальнику,

 

   Дякуємо Вам за плідну співпрацю в електронному каталозі Prozorro Market.

   Повідомляємо, що ЦЗО ДУ “Професійні закупівлі”, як адміністратор електронного каталогу, згідно п. 26 Постанови КМУ №822 “Про затвердження Порядку формування та використання електронного каталогу” від 14.09.2020 (далі “Постанова”) вносить зміни до всіх оголошень про проведення відбору учасників до електронного каталогу.

   Електронний каталог Prozorro Market – це майданчик довіри між Замовниками та Постачальниками.

   Останнім часом до нас, як адміністратора, надходить чимало скарг від Замовників.  Вони зіштовхуються з тим, що після замовлення Постачальники змінюють ціну, змінюють товар, а також пропонують товар, який не відповідає вимогам закупівлі.

   Така поведінка знижує рівень довіри до е-каталогу та демотивує Замовників користуватися Prozorro Market.

   У зв’язку з цим ми вносимо зміни в Оголошення про проведення відбору учасників до електронного каталогу. Це передбачає посилення відповідальності Постачальника, зокрема за:

  1. Порушення щодо доброчесної діяльності в електронному каталозі.
  2. Відображення товару, який не відповідає умовам оголошення.

 

   Порушення щодо доброчесної діяльності в електронному каталозі.

   Які випадки беруться до уваги:

  1. Якщо на етапі укладання договору про закупівлю, Постачальник змінює істотні умови власної пропозиції, зокрема:  
  • пропонує інший товар,
  • змінює ціну загальну та/або за одиницю,
  • строк та місце поставки тощо.  

       2. Якщо Постачальник, за результатами запиту ціни пропозицій, подав більше двох цінових                пропозицій.

  1. Якщо Постачальник, за результатами запиту ціни пропозиції, пропонує товар, який не відповідає вимогам, встановленим у повідомленні про запит ціни пропозицій.

   

   Процедура:

   У випадку якщо ЦЗО ДУ “Професійні закупівлі” отримало скаргу від Замовника, іншого Постачальника або знайшла сама випадки, які підпадають під ознаки порушення, то ЦЗО ДУ “Професійні закупівлі” перевіряє такі пропозиції. Якщо інформація буде підтверджена, то ЦЗО ДУ “Професійні закупівлі” формує протокол про порушення та повідомляє про нього Постачальника.

 

   Порушення щодо доброчесної діяльності в електронному каталозі передбачає таку відповідальність:

   у разі 3-х порушень впродовж 30 календарних днів, Постачальнику буде обмежений доступ до електронного каталогу впродовж 90 календарних днів.

 

   Відображення товару, який не відповідає умовам оголошення

   Встановлюємо заборону на відображення конкретного предмета (товару) в електронному каталозі, який не відповідає умовам оголошення. Це означає, якщо характеристики товару, який запропонований на додавання до Prozorro Market, не відповідають дійсності, то такий товар не буде додано або буде вилучено з Prozorro Market.

 

   Процедура:

   У випадку якщо ЦЗО ДУ “Професійні закупівлі” виявила товар, який не відповідає умовам оголошення, то встановлюється заборона на відображення такого товару.  

   З повним текстом змін можна ознайомитись в пп. 5.11.2 – 5.11.4 Додатку 2 до оголошення про проведення відбору учасників до електронного каталогу.

 

   Просимо звернути увагу, що зміни до оголошення набирають чинності з 7 серпня 2021. Згода постачальника зі змінами оголошення про проведення відбору не вимагає надання додаткових документів та/або інформації.

   У разі незгоди зі змінами до оголошення, Постачальник відкликає свою пропозицію щодо кваліфікації впродовж 10 робочих днів з дня оприлюднення оголошення (змін до нього).

   Дякуємо за доброчесне ведення бізнесу та розуміння.

 

   Гарних продажів!


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку