Завантаження документів в спрощеній закупівлі

16.07.2020 08:57
0
Поділитися на facebook
Поділитись
91984538_2699451033658746_5881192322930049024_o

Коли подавати пропозиції в спрощеній закупівлі

    Почнемо розгляд питання з того як та коли має подаватись пропозиція Учасника спрощеної закупівлі.

   Згідно з частиною 9 статті 14 Закону: “Пропозиції подаються учасниками після закінчення строку періоду уточнення інформації, зазначеної замовником в оголошенні про проведення спрощеної закупівлі, в електронному вигляді шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, де зазначається інформація про ціну та інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), шляхом завантаження необхідних документів через електронну систему закупівель, що підтверджують відповідність вимогам, визначеним замовником.”

   А пропозиції учасників, подані після закінчення строку їх подання, електронною системою закупівель не приймаються. При цьому Учасник має право внести зміни або відкликати свою пропозицію до закінчення строку її подання без втрати свого забезпечення пропозиції. Такі зміни або заява про відкликання пропозиції враховуються, якщо вони отримані електронною системою закупівель до закінчення строку подання пропозицій.

    Тобто пропозиція має бути подана до завершення строку подання пропозицій. Будь-які зміни до пропозиції також можуть вноситись тільки до завершення строку подання пропозицій.

Подання документів після аукціону

    Чи може Учасник  додавати якісь документи до своєї пропозиції після завершення аукціону та до формування повідомлення про намір укласти договір?

    Ні. Технічної можливості додати документи до своєї пропозиції в цей період у Учасника немає. Окрім того, як було зазначено вище, Учасник не має права цього робити, виходячи з вимог частини 9 статті 14, адже всі документи пропозиції мають бути завантаженні до завершення строку подання пропозицій.

Чи може Постачальник подавати документи після визначення його Переможцем

    Це ще один момент, який викликає багато питань у Замовників. У Постачальників немає технічної можливості завантажувати документи в систему після формування повідомлення про намір укласти договір, а згідно з вимогами ч.9 ст. 14 Закону, вони не мають права це робити. При цьому можливість завантажувати документи після формування повідомлення про намір укласти договір є в процедурах закупівлі. Нагадаємо, що спрощена закупівля не є процедурою закупівлі.

    Окрім того, потрібно врахувати, що в спрощеній закупівлі не потрібно вимагати документи по відповідності Постачальника статті 17 Закону

Що потрібно врахувати Замовнику при оголошенні спрощеної закупівлі

    Замовники при складанні оголошення про проведення спрощеної закупівлі повинні врахувати все наведене вище та не вимагати у Постачальників завантажувати в спрощеній закупівлі документи після завершення строку подання пропозицій.

    Адже вимогу Замовника про надання документів після завершення строку подання не зможе виконати жоден Постачальник, що призведе до відхилення пропозицій всіх Постачальників та відміни торгів.


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку