Запитання та кейси щодо спрощених закупівель та ЕЦП

25.10.2021 11:25
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (14)

Проект договору в спрощеній процедурі

 

Спрощена процедура, 2 учасники. Чи є суттєвою помилкою, що в проекті договору один учасник вказав суму пропозиції і не надав прописку в ІД-картці?

Все залежить від умов вашої закупівлі. Якщо ви чітко такі вимоги ставили, то це невідповідність, якщо це чітко не було прописано, то може і не бути невідповідністю.

Щодо відхилення учасника

Учасник спрощеної процедури у витягу ЄДР в переліку видів економічної діяльності не має виду, якому відповідає послуга, що є предметом закупівлі. Але цей вид діяльності є у Статуті Учасника. Чи є зазначена обставина законною підставою для дискваліфікації учасника?

Якщо ви у ТД зазначали таку вимогу. Інакше у вас немає підстави для відхилення.

Укладення договору про закупівлю

Після останніх змін в ЗУ «Про публічні закупівлі» знову постає питання щодо строків укладання договору про закупівлю у спрощених закупівлях, а саме: частина 15 статті 14. Замовник може укласти договір про закупівлю з учасником, який визнаний переможцем спрощеної закупівлі, на наступний день після оприлюднення повідомлення про намір укласти договір про закупівлю, але не пізніше ніж через 20 днів. Частина 5 статті 33. З метою забезпечення права на оскарження рішень замовника до органу оскарження договір про закупівлю не може бути укладено раніше ніж через 10 днів з дати оприлюднення в електронній системі закупівель повідомлення про намір укласти договір про закупівлю. Тепер читаємо що ж таке договір про закупівлю — господарський договір, що укладається між замовником і учасником за результатами проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі та передбачає платне надання послуг, виконання робіт або придбання товару. Виникає питання коли ж можна укладати договір саме спрощеної закупівлі? Чи застосовувати статтю 33?

Уповноважений орган вже максимально уточнив. Договір про закупівлю за результатами спрощеної можна укласти одразу. Стаття 33 не застосовується до спрощених, адже там зазначено до органу оскарження, а спрощені не оскаржуються.

Проведення спрощеної закупівлі

На послугу з виготовлення ПКД на суму 130 тисяч за 4 об’єкти проводити спрощену процедуру закупівлі чи окремо по кожному об’єкту прямий договір заключати?

Предмет закупівлі для робіт визначається за об’єктом будівництва, тому це різні закупівлі.

 

Накладення ЕЦП

 

Якщо учасник у відкритих торгах (визнаний переможцем) надав довідки з МВС і т.д., але не наклав КЕП/УЕП, чи потрібно його відхиляти?

Варто переглянути ваші вимоги в ТД. Якщо ви прописали, що всі документи, що завантажуються в систему учасником мають бути підписані КЕП/УЕП, то потрібно щоб підпис був.

Ецп у допорогових закупівлях

Чи потрібен КЕП для допорогових закупівель?

Так. При роботі із будь-якими закупівлями на майданчику — дії завжди супроводжуються/завершуються накладанням ецп. 

Підписання пропозиції КЕПом

Якщо замовник не повинен вимагати в учасника підписати пропозицію саме КЕП, то виникають запитання: 1) що означає «повинен» – зобов’язаний – має право? 2) якщо не має права, то куди подіти ч.5 ст.22 Закону, де чітко зазначена вимога накладання виключно КЕП?

Не повинен — це означає, що ми радимо не вимагати тільки КЕП, а прописати вимогу КЕП/УЕП. Щодо ч. 5 статті 22, то в постанові 193 написано: якщо Законом вимагається КЕП, то можна використовувати УЕП.

 

Джерело


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку