Закупівля природного газу на опалювальний період 2023 рік

10.10.2022 14:44
0
Поділитися на facebook
Поділитись
handymen-working-in-team-and-fixing-leakage-in-boiler-room-flat-vector-illustration-cartoon-plumbers-repairing-pipes-with-tools-flight-crew-and-aircraft-concept_74855-13094

Зараз замовники почали укладати договори щодо закупівель природного газу на опалювальний період 2023. І одразу виникає багато питань. 

Поки ми чекаємо зміни, рекомендуємо користуватися наступною інформацією.

Отже, насамперед, в нагоді стане Постанова КабМіну №812 від 19 липня 2022

В ній описані відносини, обов’язки та особливості постачання природнього газу для суб’єктів ринку. Головне в цій постанові:

ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» постачає з 01.08.2022 по 31.03.2023 (включно) природний газ бюджетним установам на умовах договору постачання, укладеного з цим товариством на період до 31.12.2022, за ціною, що становить 16 390 гривень з урахуванням податку на додану вартість за 1000 куб. метрів газу.

У разі коли виробник теплової енергії не мав укладеного договору постачання природного газу на 2021-2024 роки з  “Нафтогаз Трейдинг” або такий виробник вперше провадитиме діяльність з виробництва теплової енергії, надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, рішення щодо визначення та затвердження фіксованих обсягів природного газу для таких виробників теплової енергії затверджується Міністерством розвитку громад та територій виходячи з наданих розрахунків, обґрунтувань та підтвердних документів.

Водночас Положення не обмежує виробників теплової енергії права обирати постачальника природного газу, якщо в його регіоні є така можливість

Якщо ви вирішили провести закупівлю на постачання з 01.01.2023 до 31.03.2023 до прийняття нових положень, то вам необхідно:

  • Прорахувати річну потребу та розрахувати потребу саме на період договору.
  • Помножити тариф, вказаний в положенні, на необхідний обсяг
  • Згідно суми визначити тип закупівлі та провести їх.
  • Якщо закупівля двічі не відбулась, провести Переговорну процедуру. Такий алгоритм відповідає нормам законодавства у сфері закупівель, що діє на даний час.

А ми чекаємо все ж таки на нові зміни, бо згідно них скоротяться строки відкритих торгів. Також замовник матиме право укласти прямий договір із постачальником, у разі якщо відмінено відкриті торги через відсутність учасника процедури закупівлі.

Джерело ДП “Прозорро”


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку