Яку інформацію зазначати в електронних полях Прозорро відповідно до електронізації статті 17

02.12.2020 11:36
0
Поділитися на facebook
Поділитись
woman-receiving-mail-reading-letter_74855-5964

   Яку інформацію зазначати в електронних полях Прозорро відповідно до електронізації статті 17?

   Ми вже знаємо, що стаття 17 Закону України “Про публічні закупівлі” переходить в електронний режим. Сьогодні ми поговоримо про інформацію, яку  потрібно зазначати при електронізації статті 17.

   Що таке електронізована стаття 17?

   Тендерна документація безкоштовно оприлюднюється Замовником разом з оголошенням про проведення відкритих торгів в електронній системі закупівель для загального доступу шляхом заповнення полів у системі Прозорро. 

   Електронні поля є також частиною системи, тому розміщуватися вони будуть у розділі “тендерна документація”. 

   Чи зазначати інформацію по статті 17 в паперовій ТД?

   У Законі сказано, що тендерна документація зазначається шляхом заповнення електронних полів в системі Прозорро. Тому Замовник сам визначає, чи заповняти паперову ТД, але є виняток – зазначити вимоги статті 17 в паперовій ТД.

  Але є виняток – зазначити вимоги статті 17 в паперовій ТД, при цьому зробити відсилку про те, що спосіб подання такої інформації (на вибір у вигляді “Документів”, “Заяв” “відмітки”) та порядок змін встановлений Замовником в електронних полях системи. 

    При створенні підстав для відмови в електронній системі не додавайте додаткових способів підтвердження.

   Просто ставте галочки біля кожної з підстав – це спростить роботу і вам, і Постачальникам, адже під час заповнення полів вони також поставлять відповідні відмітки. 

   При внесенні змін в електронні вимоги по статті 17 не забудьте продовжити строк подання.

   Вимоги по статті 17 є частиною тендерної документації. Отже, при внесенні змін в ТД необхідно продовжити строк подання тендерних пропозицій, але так, щоб до кінцевого строку подання тендерних пропозицій залишалося не менше семи днів.

   Наявність антикорупційної програми – тільки для закупівель від 20 млн грн.

   Обов’язково використовувати антикорупційну програму мають тільки ті учасники, які беруть участь в закупівлях більше 20 млн грн. 

   Як Переможцю подавати документальне підтвердження відсутності підстав по статті 17?

   Щодо порядку надання довідок, поки що, нічого не змінюється. Довідки Переможець має підвантажити в систему так само, як і раніше.

   Сподіваємось, Вам було корисно дізнатись про те, як вносити зміни до електронізації статті 17, та маємо надію, що це Вам набагато спростить участь у закупівлях. 

   При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку