Як замовнику швидко придбати товар?

28.12.2020 14:14
0
Поділитися на facebook
Поділитись
focused-tiny-people-reading-books_74855-5836

   Сьогодні ми поговоримо про інструменти для швидких та зручних закупівель. 

   Нещодавно, відповідь на запитання щодо того: “Як швидко Замовнику придбати товар, лайфхаки та поради?”, – надала Олена Парфенюк, керівниця департаменту держзакупівель торговельного майданчика  Zakupki.Prom.ua

   Ті, хто користуються майданчиком електронних закупівель часто виникає така проблема, коли потрібно купити товар у надзвичайно короткі терміни. 

   Така ситуація, зазвичай, загострюється наприкінці року, коли потрібно звітувати про виконані договори за весь рік. 

   Одним із найпростіших варіантів Замовнику закупити товар швидко –  закупівлі на суму до 50 тисяч гривень, які можна проводити поза системою, тобто укладати прямі угоди з постачальниками. 

   Зауважте, що Замовники шукають в інтернеті конкретний товар, при цьому не маючи часу порівняти ціни на різних сайтах і купити його за тою ціною, яку знайшли першою, тому в такій ситуації зекономити Ви точно не зможете. 

   Але у нас є вихід, і ми знаємо декілька лайфхаків, за допомогою яких можна купувати товари вигідно та швидко. Які саме? Читайте нижче. 

   Переваги Prozorro Market

   Багато хто знає, що електронний каталог Prozorro Market це найзручніший сервіс для закупівель на невеликі суми.  Тут можна подивитися товар за конкретними параметрами, порівняти ціни та зекономити час і гроші.  Пам’ятайте! Максимальна сума закупівлі на майданчику на сьогоднішній день складає до 50 тисяч гривень. Але вже незабаром в каталозі з’явиться можливість проводити запит ціни пропозицій на товари вартістю до 200 тисяч гривень, що є альтернативою проведення спрощеної закупівлі. 

   Чим зручний електронний каталог Prozorro Market?

   Усі Постачальники, які долучилися до каталогу, вже пройшли кваліфікацію, тому Замовнику не потрібно перейматися щодо надійності учасників та окремо перевіряти організацію, в якої вони планують придбати товар. Кваліфікацію Учасників проводять централізовані закупівельні організації, які є адміністраторами каталогу кожен у своєму напрямку. 

   ДП «Медичні закупівлі» адмініструють каталог по товарах медичного призначення, а ДУ «Професійні закупівлі» — решту товарів широкого вжитку.

   В Prozorro Market представлені ті товари, на які є попит у більшості Замовників, а саме: 

  • офісне устаткування та приладдя (папір для друку, ручки, олівці, чорнила, степлери, скоби, скріпки, лотки та файли для паперів, папки-реєстратори, поштові конверти):
  • комп’ютерне обладнання (багатофункціональні принтери, флеш-накопичувачі, монітори, клавіатури та мишки);
  • медичні матеріали;
  • нафта і дистиляти. 

   На сьогоднішній день можна виділити і такі види товарів, які купують часто: антисептичні засоби для рук, дезінфікуючі засоби, паперові рушники та туалетний папір, пакети для сміття, овочі та фрукти. 

   А головна особливість в тому, що все це можна придбати буквально за декілька кліків, але обираючи товар, у Замовників є можливість порівняти ціни пропозицій різних Постачальників та знайти найбільш вигідну. 

   Електронний каталог є дуже зручним у використанні, що дозволяє за декілька кліків купувати товари. Під час замовлення певного товару система автоматично сформує чернетку звіту з інформацією про товар та Постачальника, а Замовнику залишиться тільки завершити публікацію звіту після укладання договору. 

 

   При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку