Як замовнику переглянути подану пропозицію в форматі .p7s

17.05.2023 11:52
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (1)

Все більше новачків з’являється в сфері публічних закупівель, і в них на початковому етапі роботи виникає дуже багато питань. І одним з таких питань – це, документи у форматі – p7s. Новачки бачать цей документ у складі поданої тендерної пропозиції учасника, лякаються, бо файл чомусь не відкривається. І в паніці не знають що робити і одразу телефонують на нашу підтримку. Але ж ми профі у свої справі, і кожному користувачу завжди готові допомогти.  Тож сьогодні пропонуємо детально розібратися, що ж це за розширення і за допомогою яких програм його можна відкрити.

Отже, якщо в складі тендерної пропозиції учасник завантажив документ в форматі .p7s, а ви не можете відкрити файл просто по кліку миші, не кваптеся його відхиляти через невідповідність вимогам тендерної документації. Адже, як показує нам практика оскаржень, порушень Антимонопольний комітет в таких випадках не виявляє, і рішення виноситься не на користь замовника.

Що ж стосується розширення файлів .p7s, то тут все просто – це формат електронного цифрового підпису, який є аналогом власноручного підпису та забезпечує достовірність і цілісність інформації, викладеної у документі, а також дає змогу підтвердити цілісність електронного документа та ідентифікувати особу, яка підписала документ.

В складі поданої пропозиції може бути додано файл sign.p7s – який являє собою електронний підпис, що містить в собі інформацію про підписанта та про час здійснення підпису, без додаткових файлів. А от якщо наявні документи, які перед розширенням .p7s  містять якусь назву, наприклад –  Пропозиція.rar.p7s, Додаток3.p7s,  Довідка.pdf.p7s тощо, то в даному випадку учасник попередньо підписав файл електронним підписом, а потім завантажив його в систему.

Все що необхідно зробити для можливості відкриття та читання такого документу:

  • Завантажити та зберегти файл у форматі .p7s на ваш комп’ютер,
  • перейти в спеціально розроблений нашими спеціалістами клієнт єдиного сервісу криптографічних операцій за посиланням https://sign.dzo.com.ua/,
  • у вкладці «Перевірити ЕП» (електронний підпис) завантажити раніше збережений підписаний документ
  • натиснути кнопку «Перевірити ЕП»,
  • система покаже інформацію та реквізити накладеного підпису та дасть можливість «Зберегти підписані дані» у зручний для вас формат.

 

От і все! Тепер Ви з легкістю можете відкрити та переглянути подану пропозицію.

Нагадаємо, якщо у Вас виникають якісь питання при роботі на майданчику «Держзакупівлі.Онлайн», або ви сумніваєтесь у правильності прийнятих Вами рішень, або ж Вам потрібна просто консультація – звертайтеся на лінію підтримки користувачів і ми залюбки допоможемо знайти правильне рішення! (наші контакти ви знайдете за посиланням –  https://www.dzo.com.ua/info/contacts )

 


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку