Як закуповують товари для боротьби з коронавірусом ДП “Медичні закупівлі України “

06.07.2020 12:00
0
Поділитися на facebook
Поділитись
collection-volunteers-helping-elderly-people_23-2148578043

      Світ зараз проживає непростий час, а саме боротьбу з пандемією Covid-19. Для боротьби з пандемією важливим фактором є медичні закупівлі. Тільки тоді, коли можна аналізувати проблеми лікарень з усієї країни, їх легко та швидко вирішувати.

       В Україні спеціально для цього була створена інституція, яка дозволяє купувати якісні медичні засоби згідно Закону. Це державне підприємство “Медичні закупівлі України”.

      Для прикладу, місяць тому МОЗ доручило підприємству закупити засоби індивідуального захисту за кошти стабілізаційного фонду. 

      Медичні закупівлі України придбали низку медичних засобів таких як, медичні маски, більш ніж на 8 мільйонів гривень, а також більш ніж 1 мільйон респіраторів класу FPPR. 

      Держзакупівлі для боротьби з пандемією підприємство виконує згідно Постанови КМУ. Але тут є виняток, так як на деякі товари можна оголошувати допорогові закупівлі, задля того, щоб закупити товари за нижчою ціною. Згідно цього, підприємство зекономило не один мільйон, на що може закупити ще більше потрібних засобів. 

      Медичні закупівлі України контролюють вчасне отримання всіх товарів на склад ДП “Укрвакцина”. Після цього МОЗ розподіляє усі закуплені засоби індивідуального захисту між регіонами.

      Директор ДП “Медичні закупівлі України” поділився з нами секретом ефективних закупівель.

      Підприємство працює тільки з постачальниками та виробниками на пряму. У системі ProZorro дуже зручно проводити закупівлі, адже кожен, хто продає тут, поінформований про нову закупівлю. Для прикладу, при завантаженні інформації про тендер система автоматично повідомляє постачальників про проведення тендеру.

     ” Ми – це команда, яка постійно спостерігає за ринком та цінами, аналізуємо всі закупівлі про коронавірус в електронній системі ProZorro“, – каже директор Медичних закупівель України.

      У підприємстві діють суворі антикорупційні процедури. Для них, в першу чергу, це велика відповідальність перед платниками податків та їхня репутація. Їх постачальники перевіряються на доброчесність, перевіряють усі документи, які свідчать про те, що товар дійсно якісний. 

      Підприємство здійснює закупівлі на великі суми та обсяги. Для прикладу, під час першої закупівлі ми замовили 50 000 респіраторів, вартість одного складала 27 грн. А під час другої закупівлі ми замовили більше мільйону респіраторів, вартість одного склала 26 грн. Підприємство зекономило за рахунок великих обсягів. Вони постійно працюють над покращенням задля того, щоб зекономити кошти платників податків.

      Вони працюють на результат, їх мета – показати те, що державні закупівлі можуть бути ефективними.

   

     При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку