Як Постачальнику збільшити свої шанси на перемогу в тендері?

02.06.2020 12:48
0
Поділитися на facebook
Поділитись
people-meeting-after-self-isolation_23-2148578191

Сьогодні ми хочемо розповісти декілька порад, які допоможуть Постачальникам стати кращими та перемогти у тендері. Насправді, ми просто допоможемо більш детально звертати увагу на деякі речі.

І етап

 Перед початком подання своїх пропозицій Замовнику Ви повинні дуже детально розглянути вимоги, які пропонує Замовник. Дуже багато Постачальників не звертають увагу на вимоги, які висуває Замовник, і тому це часто призводить до програшу.

 Тому Постачальник перед подачею своєї пропозиції повинен повністю ознайомитись з держзакупівлею, і якщо товар повністю відповідає всім характеристикам та вимогам Замовника , то тільки тоді подавати пропозицію.

ІІ етап

 Після того як Ви обрали пропозицію, яка найкраще Вам підходить, Ви повинні якісно підготувати свою пропозицію.

 У Вас повинні бути завантажені до електронної системи Прозорро усі потрібні документи, адже якщо Ви щось забули, то після подання пропозиції  Ви не зможете цього зробити, і велика ймовірність того, що Вас дискваліфікують за відсутність певного документу.

 Тому перед подачею пропозиції потрібно ретельно перевірити наявність усіх потрібних документів.

ІІІ етап

 Невід’ємною частиною проведення будь якої держзакупівлі є аналіз конкурентів.

 Інформація у системі Прозорро відкрита, тому без проблем можна подивитися, які закупівлі були у цього Замовника раніше.

 Можна і проаналізувати ціни Учасників, з якими вони подавали пропозиції на початку електронного аукціону, а також дізнатися результати проведення тендеру.

 Аналіз пропозицій Учасників допоможе Вам скорегувати конкурентну ціну, яка підвищить Ваші шанси на виграш тендеру. 

ІV етап

 Одним із важливих етапів аукціону є підготовка.

 Як ми знаємо, за результати аукціону держзакупівлю отримує Учасник з найбільш вигідною пропозицією. Саме тому перед початком аукціону Учасник має детально розрахувати на скільки він зможе знизити ціну

 Якщо Ви не впевнені у своїх силах, на деяких майданчиках Прозорро є спеціальний тестовий аукціон. Тобто Ви у реальному часі можете спробувати свої сили у аукціоні. На тестовому аукціоні можна спробувати різні стратегії зниження вартості пропозиції, для того, щоб зрозуміти, яка буде найвигідніша. 

V етап

 Найважчі етапи ми вже пройшли, але залишився останній, не менш важливий. Це замовлення довідок переможця.

 Згідно нової редакції Закону “Про публічні закупівлі” є тільки 10 днів, щоб замовити довідку переможця.

 Довідку можна замовити безкоштовно онлайн, і найраще замовляти разом з іншими документами. Адже якщо Ви не встигнете замовити довідку, то можете потрапити під загрозу дискваліфікації.

Висновок

 Ми пройшли всю процедуру держзакупівлі. Ці поради – це не гарант Вашого виграшу, це тільки поради, які допоможуть Вам звертати увагу на деталі.

 Але якщо Ви не перемогли, не засмучуйтесь, адже це безцінний досвід, який допоможе Вам у майбутньому стати кращим із кращих.

 Бажаємо тільки вдалих тендерів та перемог!

 

  При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку