Як перевірити в Прозорро чи була здійснена оплата за товар/роботу/послугу

21.09.2020 08:00
0
Поділитися на facebook
Поділитись

     Як ми знаємо, електронна система закупівель Прозорро постійно розвивається, тому з недавніх пір Прозорро інтегрувалась із інформаційними ресурсами державної казначейської служби. Вона стала успішним завершенням довготривалої співпраці колег із Державної казначейської служби України та ІТ команди ДП “ПРОЗОРРО”. 

     Як працює інтеграція?

     Інтеграція працює таким чином: Казначейство віддає щодня Прозорро реєстр розпорядників коштів державного бюджету України. 

     Система Прозорро, у свою чергу, надсилає інформацію Казначейству про укладені контракти, проведені розпорядниками державних коштів України. 

     Обмін інформацією відбувається в безпечному режимі та із підписаними за допомогою КЕП даними підприємств. Після того, як Казначейство здійснює платежі за зареєстрованими договорами, інформація про такі оплати передається до Prozorro та відображається на сторінці закупівлі. Відповідно до цього, у системі можна переглядати усі оплати по окремо обраних договорах.

     Які переваги та цінності несе інтеграція Прозорро та державної казначейської служби України

  • по-перше, Держава сплачує за своїми зобов’язаннями за укладені договори;
  • по-друге, це продовження розпочатих системних дій в напрямку інтеграцій із всіма можливими державними ресурсами для забезпечення зручності роботи Замовників та Учасників. 

     Наша команда Прозорро працює над тим, щоб Замовникам та Учасникам було все більше простих і зрозумілих рішень.

     А саме, команда доробляє інтеграцію та встановлює взаємозв’язок з такими органами, як: Міністерством фінансів України, Державною Казначейською службою України та Міністерством цифрової трансформації України, Національною агенцією із запобігання корупції.

     Ми сподіваємось, що найближчим часом зможемо втілити всі наші плани в реальність та закупівлі стануть ще більш простими, прозорими та зрозумілими. 

 

    При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку