Як ми з колегою шукали закупівлю меблів для школи

14.09.2021 12:18
0
Поділитися на facebook
Поділитись
young-woman-running-walking-dogs_74855-5973

   Найкращий спосіб переконатися, що діти отримують усе необхідне, – контролювати дії влади, насамперед самих шкіл та органів управління освітою. Більшість шкіл проводять ремонти, міняють вікна, купують меблі чи господарські предмети.

    Але нерідко на все це збирають кошти з батьків. Якщо у вас вимагають гроші на щось – перевіряйте на Prozorro, чи була закупівля. Якщо ні – пишіть запити в районні управління освіти, ви маєте на це право! Знайти закупівлі навчального закладу в системі ProZorro можна через наш сайт https://www.dzo.com.ua/ 

   Саме це ми з колегою і спробували зробити. Якщо ви хочете знайти закупівлі конкретно по своїй школі, то можете додати до пошуку ще й номер. На нашому прикладі ми хотіли знайти меблі, які школа закупила для навчального закладу, де навчається дитина колеги.

   Швидше та простіше за все це можна зробити, якщо ви знаєте розпорядника коштів. Наприклад, районний відділ освіти та його код ЕДРПОУ.

   Але, зазвичай, батьки не знають, кому саме підпорядковується школа, де навчаються їх діти, а тим більше, як школа повністю пишеться в системі. Наприклад, ви не знайдете жодної закупівлі для “школи 71”, але знайдете всю інформацію, що є по запиту  “ЗЗСО №71”.

   Отже, перший етап – знайти дані розпорядника коштів.

   Ви можете пошукати закупівлю за:

– назвою школи (якщо ви точно знаєте як вона пишеться);

– за адресою школи 

– за закупівлею, яку ви знаєте.

   Найлегший спосіб пошуку – за адресою. Отже, вводимо основні слова та номер. Наприклад, якщо ваша адреса “провулок Польовий 10”, то варіантів в назві закупівлі може бути декілька. Тому скорочуємо до “Польовий 10”.

   В результатах нашому пошуку з’явилася ціла купа закупівель. Можна ще додати фільтрів (наприклад, регіон), або просто гортати вниз та очима знайти адресу замовника.

   В нашому випадку це – Управління освіти Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації.

   Далі заходимо на саму закупівлю і знаходимо код ЄДРПОУ замовника. Копіюємо код і знову повертаємось до пошуку.

   Якщо ми знаємо код, то можемо знайти всі закупівлі цього замовника. Отже додаємо код ЄДРПОУ в фільтр “пошук за замовником”.

   По номеру школи ми цю закупівлю не знайшли, оскільки замовник купував меблі на кілька шкіл, вказавши тільки предмет.

   Відшукати, що меблі були куплені саме для цієї школи, ми змогли лише ретельно вивчивши тендерну документацію.

   Зазвичай замовники вказують “місце поставки” товару – саме це словосполучення ми і намагались знайти в тендерній документації. Але замовник вказав місце поставки дещо по-іншому – “Дислокація закладів освіти”. Чесно кажучи, ми б з колегою ніколи не здогадалися використати цей пошуковий запит. В результаті, ми все ж знайшли те, що шукали. Це була для нас дійсно цікава практика, і витратили ми на це не більше 15 хвилин.

   

   Отже, ми розповіли вам про простий та дієвий засіб з пошуку закупівель для вашої школи. 

  Але як завжди, не все працює за правилами. Тому, якщо у вас є власний спосіб пошуку, поділіться з нами. Нам дуже цікаво, а іншим батькам він може бути також корисний.


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку