Як діяти після звільнення уповноваженої особи

17.05.2021 16:27
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (18)

   Досить часто до нас надходить питання: що робити, якщо попередня Уповноважена особа звільняється? Як призначити нову, яким рішенням і як прописати підставу? 

       В ції невеликій статті ми дамо розгорнуту відповідь на це хвилююче багатьох питання.


   Отже, у випадку звільнення Уповноваженої особи Замовник має призначити нову одним із способів, передбачених Законом
   Якщо Замовник обирає Уповноваженою особою працівника зі штатної чисельності своєї організації, то має бути розпорядче рішення. Наприклад, наказ про покладання обов’язків Уповноваженої особи на конкретного працівника та інформація про певний розмір доплати за ці додаткові функції. 

   Крім того, Замовник повинен зазначити у своєму розпорядчому рішенні, хто виконуватиме обов’язки Уповноваженої особи в разі її відсутності з таких причин, як тимчасова непрацездатність, відпустка або відрядження.

   А також слід завчасно переконатися, що у особи, яка виконуватиме функції Уповноваженої тимчасово, є необхідні знання у сфері публічних закупівель, буде пройдене з 01.01.22 тестування та наявний кваліфікований електронний підпис.


   Взагалі, Замовник має проаналізувати, яким саме способом буде призначатись Уповноважена особа, враховуючи при цьому кількість своїх закупівель на рік. Якщо закупівель багато, то, звісно, краще ввести до штатного розпису окрему посаду, на якій працівник буде виконувати функції Уповноваженої особи або окремо укласти трудовий договір з Уповноваженою особою.
 

   При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку