Внесення змін до договору та публікація звіту про виконання договору: відповіді на запитання

19.04.2021 09:13
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (9)

   В сьогоднішній статті ми розглянемо кілька важливих та актуальних запитань щодо публікації звіту про виконання договору та внесення змін до договору. Сподіваємося, це допоможе вам уникнути незрозумілих моментів та висвітлить деякі нюанси, з якими ви можете потенційно зіткнутися.

   Щодо звітування в системі Prozorro

   Минулого року був підписаний договір на розробку програмного забезпечення. У зв’язку з технічними проблемами договір було продовжено терміном до 31.03.21. Виконавець повністю виконав свої зобов’язання, а ми (в ролі замовника) оплатили лише 85% від суми договору, а залишок 15% не можемо оплатити через відсутність бюджетного фінансування. Термін дії договору закінчився, і його не продовжували. В договорі прописано, що договір в частині розрахунків діє до повного виконання. Разом з тим, відповідно до статті 10 Закону — звіт про виконання договору про закупівлю — протягом 20 робочих днів з дня закінчення строку дії договору про закупівлю або його виконання сторонами, або його розірвання. Термін дії договору закінчився, але оплачений він не повністю. Як правильно прозвітувати у системі Прозорро?

   Звісно, краще було б продовжити дію договору. А в цій ситуації можете прозвітувати, коли будуть виконані всі зобов’язання. Ви можете скористатись будь-якою підставою для публікації звіту з тих, що прописані у Законі. 

   Чи можна укласти прямий договір?

   1.Якщо укладаємо додаткову угоду на зменшення суми договору через зменшення ціни на газ, чи можна зекономлені гроші вважати новим предметом і (до 50 тис.) укласти прямий договір на газ? 2. Якщо ціна на газ збільшилася, ми кількість товару зменшуємо. В результаті нам не вистачає газу в кінці року. Чи можна вважати збільшення ціни за одиницю товару непередбачуваною обставиною і укласти прямий договір до 50 тис.?

   Щодо першого запитання – так, звісно. Що стосується другого: якщо вам виділено на це додаткові кошти, або якщо ви перерозподіляєте кошти з інших предметів закупівлі, тоді це новий предмет закупівлі.

   Чи потрібно публікувати звіт про виконання договору в системі після виконання договорів на допорогові закупівлі?

   На допорогові закупівлі це необов’язково, а на спрощені, звісно, потрібно. Також потрібно публікувати і додаткові угоди, як це передбачено статтею 41, оскільки договір за результатами спрощеної є договором про закупівлю.

  Звітування про залишок коштів

   Виникла така ситуація: договір про постачання товару закінчився 31.12.20 та у зв’язку з карантином потреби у постачанні товару не було і, відповідно, залишились кошти на залишку. Як діяти у такому випадку та як правильно відобразити це у системі при закритті договору?

   В цій ситуації ви можете прозвітувати, просто потрібно вказати суму фактичних проплат.

   Чи потрібен протокол на звіт про виконаний договір ?

   В Законі такої вимоги немає, все залежить від вашого внутрішнього порядку. Якщо у вас в положенні про УО вимоги немає, то і протокол  не потрібен.

При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку