Відповіді на запитання щодо вибору процедури закупівлі

25.01.2021 09:00
0
Поділитися на facebook
Поділитись
interview-concept-illustration_114360-1501

   Ще у минулих статтях ми зазначали, що спеціально для Ваших запитань щодо публічних закупівель команда Prozorro створила форум, де кожен може задати питання, яке його турбує, чи він щось не розуміє та потребує пояснення від наших спеціалістів в тій чи іншій ситуації. Тут Ви не тільки можете задавати питання, але й ділитися досвідом з іншими користувачами держзакупівель. 

   Сьогодні ми підготували для Вас актуальні на форумі запитання щодо вибору типу процедури та відповіді на них:

   З державного бюджету було виділено фінансування на теплопостачання в сумі 198 000 грн. На території району діє один виробник теплової енергії, де в січні було укладено договір на цю суму і на сьогодні вся сума сплачена. Рішенням сесії з районного бюджету ще виділено 74000 грн субвенції на теплопостачання, так як саме цієї суми не вистачає на 2020 рік. Як провести закупівлю?

   Тут потрібно пам’ятати те, що додатково виділені кошти — це новий предмет закупівлі, де Ви маєте використовувати або спрощену процедуру закупівлі, або публікувати звіт. 

   Чи можемо ми придбати програмне забезпечення у розробника на суму більше 50 тис. грн, керуючись п.3 ч.7 ст.3 ЗУ “Про публічні закупівлі”, якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані виключно певним суб’єктом господарювання за прямим договором, опублікувавши закупівлю без використання електронної системи. Якщо так, то які підтверджуючі документи потрібно мати, аби обгрунтувати рішення?

   Так, можете, але за умови, що Ви надасте підставу, яка доказує те, що Ви не в змозі змінити Постачальника. Для прикладу, підставою може слугувати патент від розробника на дане програмне забезпечення. 

   Відкриті торги відмінено 2 рази з причини відсутності достатньої кількості учасників. Термін поставки товару в перший раз з 01.01.21 до 31.12.21, другий раз – до 31.12.21. Чи можна вважати, що не змінилися технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі і вимоги до учасників та застосувати переговорну процедуру?

   Так, звичайно, адже строк поставки не є технічними чи якісними характеристиками предмета закупівлі. 

   Примітка: Ви також можете використовувати переговорну процедуру закупівлі. 

   Ми організація з потужністю до 50 кВт. Чи можемо ми в 2021 році закупити ЕЕ, а саме універсальну послугу, на суму 70000 грн без застосування ЕСЗ, оприлюднивши звіт про договір про закупівлю (згідно з ст. 3 ч. 7 як у монополіста)?

   Так, можете. 

   Ми провели ремонт техніки за 170 тисяч гривень. Але тепер через непередбачувані обставини потрібно поремонтувати ще на 40 тисяч гривень. Чи можна провести відкриті торги?

   Тут Ви маєте зрозуміти те, що це потреба, яку Ви не змогли передбачати. Тобто Ви обираєте знову предмет закупівлі: звітування або ж можете провести допорогову закупівлю. 

   Ми розібрали актуальні питання на форумі, що стосуються вибору типу процедури закупівлі. На яку тему розібрати питання в наступній статті?

 

   При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку