Відповіді на запитання щодо внесення змін до договору про закупівлю

19.10.2020 09:12
0
Поділитися на facebook
Поділитись
ббб

   Сьогодні ми вирішили відповісти на Ваші запитання, що стосуються теми щодо внесення змін до договору про закупівлю. Отже, перейдемо до запитань.

   Чи потрібно оприлюднювати додаткову угоду до договору, який було укладено за результатами переговорної процедури?

   Звичайно, адже переговорна процедура є процедурою закупівлі і за її результатами укладається договір про закупівлю. Отже, потрібно публікувати всю потрібну інформацію і документацію, а також додаткові угоди. 

   Підкажіть — чи є зміни, щодо додаткових довідок? Є обов’язок до нових довідок кваліфікаційної відповідності?

   Наявний тільки 1 кваліфікаційний критерій – фінансова спроможність. Але використовувати його не обов’язково. 

   Чи можливо внести зміни в опублікований договір?

   Можна тільки опублікувати договір, підписавши його.

   Як сформувати і куди завантажити повідомлення про внесення змін до договору?

   Повідомлення формується у системі автоматично, і публікується протягом 3 робочих днів. 

   На початку року ми уклали угоду за переговорною процедурою на постачання тепла. Сьогодні нам планують зменшити фінансування на цю послугу на 50 тисяч грн. Можливо, на початок зимового періоду суму фінансування знову збільшать. Як нам оформити таку процедуру?

   Відповідно до Закону умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов’язань сторонами в повному обсязі, крім випадку зменшення обсягів закупівлі, зокрема з урахуванням фактичного обсягу видатків замовника.

   Відповідно до цього сторони договору про закупівлю можуть внести зміни до договору у разі зменшення обсягів закупівлі. У разі зменшення обсягів закупівлі ціна договору про закупівлю зменшується в залежності від зміни таких обсягів. Внесення змін до договору має бути обґрунтованим та документально підтвердженим.

   Укладено договір за відкритими торгами. У договорі не передбачено у порядку розрахунків попередньої оплати. Замовник додатковою угодою вносить зміни до порядку розрахунків і прописує попередню оплату. Чи можна вносити такі зміни? 

   Відповідно до частини п’ятої статті 41 Закону, умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов’язань сторонами в повному обсязі, крім випадків, визначених у пунктах 1-8 Закону. 

 

   При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку