Відкриті торги. Відповіді на Ваші запитання

28.09.2020 12:28
0
Поділитися на facebook
Поділитись

   Відповідно до Закону, відкриті торги є основною процедурою закупівлі. Зазвичай відкриті торги проводять Замовники, якщо вартість закупівлі дорівнює або перевищує 200 тис. грн, а робіт – 1,5 млн грн. Для замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, пороги складають від 1 млн грн для товарів та послуг і від 5 млн грн для робіт.

   Етапи процедури відкритих торгів:

  • оголошення закупівлі/ початок прийому пропозицій
  • завершення прийому пропозицій
  • аукціон
  • оголошення переможця
  • виконання договору

   Ми розглянули основні моменти, які стосуються відкритих торгів. А зараз перейдемо до самих запитань, що стосуються цієї теми. 

   Підкажіть, якщо в нас проведено відкриті торги, чи можемо по цьому самому предмету закупівлі оголосити спрощену процедуру закупівлі?

   Замовник не може ділити предмет закупівлі на частини з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів/спрощених закупівель або застосування Закону, зокрема положень частини третьої статті 10 Закону.

   Період кваліфікацій, у відкритих торгах. Учасник подав вимогу про невідповідність документа переможця. Термін, в який замовник має відповісти на вимогу?

   Не пізніше, як через п’ять днів з дня надходження такого звернення через електронну систему закупівель.

   УО зараз має право відповідати за відкриті торги? 

   Відповідальною за відкриті торги може бути Уповноважена особа. Також до 1 січня 2022 року замовник для організації та проведення процедур закупівлі може утворювати тендерний комітет.

   Скільки треба часу на розгляд пропозицій у відкритих торгах? Аукціон відбувся 04.09.20. Після того, як визначити переможця, він ще підтягує якісь документи? 

    Строк розгляду тендерної пропозиції не повинен перевищувати п’яти робочих днів з дня визначення найбільш економічно вигідної пропозиції. Строк може бути аргументовано продовжено замовником до 20 робочих днів. У разі продовження строку замовник оприлюднює повідомлення в електронній системі закупівель протягом одного дня з дня прийняття відповідного рішення.

   Переможець процедури до 10 днів повинен повідомити Замовника про намір укласти договір шляхом оприлюднення їх в електронній системі закупівель, що підтверджують відсутність підстав, визначених пунктами: 2, 3, 5, 6, 8, 12  і 13  частини першої та частиною другою цієї статті.

   Чи можемо ми внести зміни до тендерної документації в період подання? 

   Так, ми можемо вносити зміни з першого дня і на протязі всього часу подання пропозицій. якщо ви вносите зміни до оголошення чи тендерної документації, то терміни закупівлі необхідно продовжити так, щоб до дати завершення приймання пропозицій залишилося не менше, ніж 7 календарних днів. Якщо ви внесли зміни в тендерну документацію, то нову версію тендерної документації та окремий файл із переліком змін потрібно оприлюднити через Майданчик, на якому Ви опублікували закупівлю. 

   Пишіть нам ваші запитання у коментарях, і ми будемо на них відповідати.

 

   При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку