Важлива інформація щодо електронних підписів

09.03.2021 11:33
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (1)

   Як нам усім відомо, спеціальною адміністративною колегією Антимонопольного комітету України здійснюється розгляд скарг, у тому числі, про відсутність кваліфікованих електронних підписів на тендерних пропозиціях учасників, якщо умовами тендерної документації є необхідність їх накладення. 

   Останнім часом органу оскарження надходить велика кількість скарг, що підписи, які містяться у складі тендерних пропозицій учасників не є саме кваліфікованими електронними підписами.

   Саме тому листом від 10.02.2021 № 20-29/06-1616-пз Колегією було здійснено запит до Міністерства цифрової трансформації України щодо надання роз’яснення цього питання. 

   Чи може підпис вважатися кваліфікованим електронним підписом, якщо при перевірці електронного цифрового підпису на сайті ЦЗО з’являється інформація, що тип носія – незахищений, тип підпису – удосконалений?

   Листом від 16.02.2021 № 1/06-3-1587 Міністерство цифрової трансформації України повідомило:

якщо за результатами перевірки електронного підпису чи печатки на сайті ЦЗО з’являється інформація, що тип підпису “удосконалений”, то такий підпис не може вважатись кваліфікованим.

   Отже, якщо при перевірці електронного цифрового підпису на сайті ЦЗО з’являється інформація, що тип підпису “удосконалений”, то зазначений підпис не є кваліфікованим електронним підписом.

   Зверніть, будь-ласка, увагу на наведену вище інформацію під час формування замовниками своїх тендерних документацій та під час підготовки учасниками своїх тендерних пропозицій. Це допоможе уникнути непорозуміння та зекономить ваш час. 


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку