У коментарях: ваші запитання та кейси щодо спрощених закупівель + звітування

09.02.2021 09:24
0
Поділитися на facebook
Поділитись
bbb

   Сьогодні ми продовжимо на рубрику, яка Вас зацікавила “У коментарях”, де ми відповідаємо на запитання, які Ви залишаєте під нашими статтями.  

   Наша рубрика допомагає Вам краще розуміти теми, що стосуються публічних закупівель, і спрямовані підвищувати рівень закупівельних навичок. Отож, перейдімо до ваших запитань, які ви ставили, щодо спрощених закупівель.

   Наша сьогоднішня тема – спрощені закупівлі та звітування в системі публічних закупівель. 

   Учасник спрощеної закупівлі на аукціон надав цінову з ПДВ, хоча згідно з вимогами Замовника мав надати цінову без ПДВ. Чи можна допускати такого учасника до «Кваліфікації переможця»?

   Дивлячись на Ваш розсуд, якщо у вас все це було прописано в вимогах до учасників, то можна вважати, що учасник порушив ваші вимоги.

   Чи вже можна спрощені оскаржити в АМКУ? 

   Ні, порядок проведення спрощеної процедури закупівлі не передбачає застосування порядку оскарження процедур закупівлі. 

   Підкажіть, якщо у спрощеній закупівлі немає жодного учасника, які дії далі?

   Якщо немає учасників, то закупівля відміниться автоматично, і Ви зможете оголосити наступну, а тоді, якщо не вийде, то укласти прямий договір та опублікувати звіт про договір закупівлі. 

   Що робити в такій ситуації? 1. Відбувся аукціон по спрощеній закупівлі. Наша компанія – переможець. 2. Замовник дискваліфікує нас за формальною причиною – відсутність однієї довідки. 3. В другого учасника взагалі немає половини документів і пропозиція не підписана КЕП – і замовник її приймає. В АМКУ оскаржити не можна. Чи можливо взагалі десь оскаржити це рішення, коли замовник діє всупереч власним вимогам до документації?

   Невідповідність вимогам документації є підставою для відхилення, а зараз спрощені закупівлі регулюються Законом.

   Чи правомірно вимагати забезпечення виконання договору в спрощених закупівлях?                                               

  Так, адже відповідно до Закону забезпечення виконання договору про закупівлю — надання забезпечення виконання зобов’язань учасником перед замовником за договором про закупівлю. Договір, що укладається за результатами спрощеної закупівлі є договором про закупівлю в розумінні Закону. У спрощеній закупівлі можна використовувати і забезпечення виконання договору і забезпечення пропозиції. 

   Ми юридична особа (соціальна служба), заключили з фірмою договір на послуги з розподілу води та на послуги з постачання електроенергії. При створення нової закупівлі в Прозорро, система не пропускає цю закупівлю, пише «Не дозволяється розташовувати лоти з різних груп CPV класифікатора в одному тендері» (оскільки вода і електроенергія мають різні ДК). Питання: Чи можна один договір розбити на дві окремі закупівлі – одна на воду, другу – на електроенергію?

   Так, тому розбивайте і вписуйте в загальну вартість закупівлі не загальну суму договору, а частини, тобто окремо воду, а окремо електроенергію.

   Чи потрібно відшкодування коштів за товар публікувати на майданчику?

   Відшкодування коштів не є закупівлею в розумінні Закону, а отже, не потрібно публікувати  в Прозорро.

   Ми сподіваємось, що на такому прикладі Ваших запитань та відповідей Ви можете краще розуміти дану тематику та не допускати помилок при формуванні Вашої закупівлі.

   Бажаємо Вам тільки перемог!

 

   При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку