Тендерна документація: відповіді на запитання

22.12.2020 13:19
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия

   Сьогодні ми розберемо з Вами найпоширеніші питання, що стосуються тендерної документації. 

   Тендерна документація — документація, яка стосується  умов проведення тендеру, що розробляється та затверджується замовником і оприлюднюється в системі Prozorro.

   Якщо тендерна документація вимагає накладання ЕЦП, а одним з учасників не було цього здійснено, чи є це підставою для відхилення його пропозиції? 

   Відповідно до Закону “Про публічні закупівлі” ТП учасника повинна відповідати усім вимогам ТД. Щодо питання, то це може бути підставою для відхилення. 

   Якщо в тендерній документації є пункт про надання інформації щодо системи оподаткування (зокрема, платник ПДВ чи платник єдиного податку; неприбуткова або прибуткова організація тощо); про систему оподаткування ми прописали, а про прибутковість ні, чи вважається  це підставою для відмови у прийнятті участі в торгах?

   Фізична/юридична особа має право не пізніше ніж за 10 днів до закінчення строку подання тендерної пропозиції звернутися через електронну систему закупівель до Замовника за роз’ясненнями щодо тендерної документації.

   Замовник, у свою чергу, повинен протягом 3 робочих днів з дня їх оприлюднення має надати роз’яснення на звернення та оприлюднити його в електронній системі закупівель.

   Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», однією з вимог, яку містить тендерна документація, є наявність аналогічних договорів постачальника електричної енергії та підтвердження факту постачання актами виконаних робіт. Наша компанія утворена 21.07.20 та зареєструвалася на ринку електроенергії 22 жовтня 2020р. Станом на сьогодні, ми не маємо аналогічного досвіду тендерних закупівель, тож враховуючи вимоги щодо наявності аналогічних договорів, взагалі не зможемо взяти участь у закупівлях. Як нам в подальшому мати змогу брати участь у закупівлях?

   Дивлячись на вимоги пункту 31 ч.1 статті 1 Закону, тендерна документація розробляється Замовником і повинна містити перелік складових, визначених частиною другою статті 22 Закону.

  Частиною другою статті 16 Закону передбачено, що Замовник установлює й або декілька кваліфікаційних критеріїв.

   Перелік документів, якими учасник повинен підтвердити свою відповідність зазначеному кваліфікаційному критерію, визначається замовником самостійно з урахуванням частини четвертої статті 5 Закону та дотриманням принципів, закріплених у статті 5 Закону.

   Відповідно до Закону, фізична/юридична особа має право не пізніше ніж за 10 днів до закінчення строку подання тендерної пропозиції звернутися через електронну систему закупівель до замовника за роз’ясненнями щодо тендерної документації. Замовник повинен протягом трьох робочих днів з дня їх оприлюднення надати роз’яснення на звернення та оприлюднити його в електронній системі закупівель.

  У разі внесення змін до тендерної документації строк для подання тендерних пропозицій продовжується замовником в електронній системі закупівель таким чином, щоб з моменту внесення змін до тендерної документації до закінчення кінцевого строку подання тендерних пропозицій залишалося не менше семи днів.

   Чи можна використовувати при поставці продукції поняття толеранс при закупівлі сталевих труб? Так як вирахувати метраж не має можливості, бо в різних постачальників труби різняться. Чи застосовується поняття толеранс в публічних закупівлях?

   Відповідно до ч.3 ст. 22 тендерна документація може містити іншу інформацію, а саме вимоги, які передбачені законодавством,  при цьому не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників.

 

   При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org

 


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку