Скільки на боротьбу з коронавірусом витратили в в’язниці

02.10.2020 14:13
0
Поділитися на facebook
Поділитись

   Як ми знаємо, коронавірус в Україні почався стрімко поширюватись з березня місяця. Звичайно, перші випадки зараження почали фіксувати і у в’язницях. І як не дивно, ув’язнені заражаються набагато швидше, адже вони всі перебувають в одному приміщенні. 

    За інформацією Центру охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби, на вересень за ґратами інфікувалися вже 7 в’язнів та 5 засуджених. Водночас арештанти і їх наглядачі щоденно контактують один з одним. Утім, поки невідомо точно, наскільки ефективно й вчасно тестують в’язнів із підозрою на коронавірус. Звичайно до в’язниць не закуповують тести, а хворобу можна виявити тільки у лікарні. 

   В Україні за забезпечення в’язниць відповідає Державна кримінально-виконавча служба. Згідно проведення аналітики закупівель ми виявили, що для забезпечення в’язниць певними товарами для боротьби з коронавірусом провель більше 300 закупівель, вартістю більше 70 млн гривень. 

   70 мільйонів  витратили переважно на придбання медичного обладнання, засобів індивідуального захисту та дезінфекції. Найбільшим замовником є Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби. Ця установа обслуговує тюремні медичні заклади, які функціонують при в’язницях. На протидію пандемії вона витратила понад 67 млн гривень, тоді як на закупівлі регіональних центрів та самих тюрем припало майже  3 млн гривень. 

   Більшу частину коштів витратили на закупівлі рентгенів. За ці кошти київська компанія “Медгарант” у в’язницях поставили 5 італійських апаратів,  ультрафіолетові опромінювачі, які використовують для додаткової дезінфекції приміщень. На закупівлі обладнання пішло приблизно 6,5 мільйонів гривень. 

   Згідно статистики, на початок вересня було видано понад 150 тис. медичних масок для працівників, майже 110 тис. їх для в’язнів і по 11 тис. респіраторів. Також вони забезпечені запасом засобів дезінфекції, захисних костюмів та окулярів. Але працівники все ж краще забезпечені масками, адже ув’язнених більше 55 тисяч осіб. 

   Але не всі в’язниці закуповують товар для боротьби з короновірусом, хоча згідно статистики це так. Наприклад, Кропивницька виправна колонія за цією процедурою придбала собачий корм та нові автомобільні шини. За словами представників замовника це сталося через технічні помилки після введення коронавірусної процедури.

   Отже, багато організацій можуть дозволити собі закуповувати товар на свої потреби, а понад 50 тисяч людей досі не забезпечені всім необхідним для протидії коронавірусу. А головне, якщо вчасно не виявити захворюваного на коронавірус, то він може з легкістю може заразити всю в’язницю. І тоді потрібно буде витрачати набагато більше коштів на лікування вже не одного хворого, а цілої в’язниці. 

 

  При написанні статті використані матеріали  https://dozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку