Скандал у школі через старий килим. Краще купуйте через Прозорро!

14.07.2021 13:08
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (33)

   Сфера державних закупівель є досить серйозним напрямком діяльності. Але чому б нам іноді не розслабитися та посміхнутися? 

   Ми, як і багато інших людей, читаємо новини дорогою на роботу. Іноді трапляються кумедні випадки.

   Наприклад, вчора в одній загальноосвітній школі Запоріжжя виник справжній скандал. Директор школи написала заяву в поліцію за фактом крадіжки, звинувачуючи… одну із мам учнів 4 класу за те, що вона забрала килим, який покривався 4 роки пилом у шафі і був куплений, до речі, за батьківські гроші. Цей килим так і не був переданий на баланс навчального закладу, отже склад злочину в цій ситуації відсутній.

   Глава громадського руху “Хочу вчитися” Катерина Звєрєва написала в себе у Facebook:

   “На килимі не було інвентарного номера, а заяви про передачу на баланс із підписами всіх без винятку батьків, хто фінансово брав участь у придбанні, немає. І не було. У нас є інформація про те, що в школі є якась заява від однієї з мам ще від 2017 року, яка сама його “передала на баланс”. Але питання, як і навіщо його прийняли через рік, якщо він не підходить за саннормами, без сертифіката якості, і до 2021 року так і залишався без належного оприбуткування з проставленням інвентарного номера?” 

   Цей скандал став приводом для громадської організації порушити інші питання, які супроводжували придбання шкільного килима. Зокрема, піднялися питання шкільних зборів коштів з батьків та загалом про всі ті придбання, які вони здійснили за 4 роки навчання їхніх дітей у цій школі – посібники, папір, додаткові зошити, подушки, цей злощасний килим , заправка картриджів принтера тощо.

   Мабуть, директорку обурило те, що 4-Б героїчно відмовився платити готівку у фонд школи, скидуватися на бойлер, двері та купляти шкафи за 22 тисячі гривень. Але є й інша сторона медалі:

   “Ноутбук для вчительки оформили в кредит, і збирали гроші з батьків на щомісячну оплату, передавали педагогу. Виплатили. Вчителька звільнилася разом із ноутом. Кредит оформили на неї. Прикольно, правда?” – завершила Звєрєва.

  Було б смішно, аби не було так сумно. А сумно не було би, якби всі необхідні речі та меблі куплялися через Прозорро. Тоді і проблем та скандалів не виникало би.

   Джерело


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку