Школа в умовах карантину. Чи забезпечені школи та дитячі школи усім необхідним?

20.10.2020 14:14
0
Поділитися на facebook
Поділитись
ььта

   Минулої весни всі школи перейшли до дистанційної форми навчання. Цієї осені діти повернулися в школи та дитячі садочки, але з новими правилами та заходами безпеки.

   Яких правил потрібно дотримуватись відповідно до рекомендацій МОЗ:

  • на входах до закладів потрібно встановити антисептики;
  • після кожного уроку учні і вчителі мають ретельно мити руки;
  • перед заняттями вчителі повинні питати в дітей про самопочуття і перевіряти, чи не мають вони ознак респіраторних захворювань;
  • бажано мінімізувати пересування учнів між кабінетами;
  • перед роботою у вчителів потрібно перевіряти температуру;
  • у дитсадках слід міряти температуру і працівникам, і дітям.

   Однак коштів із фонду для боротьби з коронавірусом не виділили, тому забезпечувати школи та дитячі садочки потрібно місцевим органам влади. 

   Згідно з даними карти закупівель шкіл, всього школи й дитсадки придбали майже 3,2 тис. безконтактних інфрачервоних термометрів (пірометрів) на 4,7 млн грн. Також купували звичайні електронні та ртутні.

   Вартість на пірометр залежить від різних характеристик: моделі, функції, особливостей. 

   Постачальники в Prozorro продавали пірометри за ціною від 695 грн до 3 432 грн. Здебільшого школи і дитсадки купували прилади китайського виробництва YUWELL YT-1, BERRCOM JXB-178, AFK YK001. Зустрічаються також англійські пірометри HEACO MDI-907.

   Найбільше товарів скупив Кропивницький, тут закуповували пірометри одразу для всіх закладів освіти в області. Управління освіти централізовано придбало 656 пірометрів. 620 з них поставив ФОП, який є братом чинного депутата міськради. Показник наздоганяє Київ — у місті вже уклали угоди на постачання 582 пірометрів в заклади освіти Шевченківського району. Замикає цю трійку Львів, який придбав 308 приладів.

   Звичайно, є і такі області, які через систему Прозорро закупила найменшу кількість термометрів. Наприклад, Чернівці (5 шт.), Чернігів (7 шт.) та Краматорськ (8 шт.). 

   Найближчим часом прогнозується зменшення кількості закупівель на термометри, адже це багаторазовий товар. Але, можливо, закладам потрібно буде більше перевіряти стан дітей та вчителів, адже ніхто не знає, наскільки затягнеться пандемія коронавірусу. Звичайно, потрібно шукати та впроваджувати нові заходи для боротьби з коронавірусом., більш якісні та ефективніші. 

   Сподіваємось, що Уряд запровадить додаткове фінансування для закладів освіти, щоб забезпечити безпечний освітній процес для дітей та вчителів. 

 

  При написанні статті використані матеріали https://www.facebook.com/dozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку