Щодо завантажених документів протягом 24 годин, оформлених датою після кінцевого строку подання. Кейс

13.09.2021 10:15
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (79)

   Учасник надав «Лист про відповідність кваліфікаційним критеріям» та цивільно-правові договори на працівників в складі своєї тендерної пропозиції на підтвердження кваліфікаційному критерію, що встановив Замовник. А саме – наявність у працівників відповідної кваліфікації, необхідних знань та досвід.

   Проте, замовником в умовах ТД вимагалися виключно штатні працівники, а не за цивільно-правовим договором. 

   01.07.21 в електронній системі закупівель замовник розмістив повідомлення про усунення невідповідностей. 02.07.21 Учасник завантажив необхідні документи з інформацією про тих самих працівників, які були зазначені в попередньому листі (але вони вже стали штатними), а саме, виправив такі документи на вимогу  Замовника:

– Лист про відповідність кваліфікаційним критеріям;

– Трудові книжки на працівників;

– Повідомлення про прийняття працівника на роботу з квитанцією;

   

   Всі ці документи та записи в трудових книжках були оформлені датою після кінцевого строку подання тендерних пропозицій, тобто після 12:00 годин 22.06.21 року (документи датовані 02.07.21 року).

   Постає питання: чи може Замовник прийняти до розгляду нові документи Учасника, датовані датою виправлення помилки, тобто оформлені датою після кінцевого строку подання тендерних пропозицій?

 

   Зверніть увагу на відповідь:

   Відповідно до ч.16 ст. 29 Закону, якщо замовником під час розгляду тендерної пропозиції учасника виявлено невідповідності в інформації та/або документах, що подані учасником у тендерній пропозиції та/або подання яких вимагалося тендерною документацією, він розміщує у строк, який не може бути меншим ніж два робочі дні до закінчення строку розгляду тендерних пропозицій, повідомлення з вимогою про усунення таких невідповідностей в електронній системі закупівель.

   Замовник розміщує повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей в інформації та/або документах:

1) що підтверджують відповідність учасника процедури закупівлі кваліфікаційним критеріям відповідно до статті 16 Закону;

2) на підтвердження права підпису тендерної пропозиції та/або договору про закупівлю.

 

   Згідно з ч.9 ст. 26 Закону, учасник процедури закупівлі виправляє невідповідності в інформації та/або документах, що подані ним у своїй тендерній пропозиції, виявлені замовником після розкриття тендерних пропозицій, шляхом завантаження через електронну систему закупівель уточнених або нових документів в електронній системі закупівель протягом 24 годин з моменту розміщення замовником в електронній системі закупівель повідомлення з вимогою про усунення таких невідповідностей.

   Відповідно до абзацу другого ч. 9 ст. 26 Закону, замовник розглядає подані тендерні пропозиції з урахуванням виправлення або невиправлення учасниками виявлених невідповідностей.

 

   Отже, враховуючи вищевикладене, після виправлення документів замовник розглядає пропозиції з урахуванням уточнених або нових документів, які учасник надав протягом 24 годин, і самостійно приймає рішення щодо їх відповідності вимогам, встановленим у ТД.

 

   Джерело


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку