Щодо обґрунтування визначення очікуваної вартості закупівлі

07.09.2023 12:15
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Монетизация видео на YouTube - почему не получается заработать_ Отвечает Александр Некрашевич

Нещодавно наші фахівці отримали досить цікаве питання від замовника, щодо завантаження обґрунтування визначення очікуваної вартості до процедури відкритих торгів, чи справді його необхідно оприлюднувати та в який розділ його завантажувати?

Пропонуємо знайти відповіді разом з вами! А допоможе нам в цьому Постанова Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. №710 «Про ефективне використання державних коштів». В ній йдеться про те, що з метою ефективного та раціонального використання коштів державні замовники мають оприлюднювати обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення на власному веб-сайті протягом п’яти робочих днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурентної процедури закупівель або повідомлення про намір укласти договір про закупівлю за результатами переговорної процедури закупівель.

Як відомо, на сьогоднішній день, державні замовники працюють відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» з урахуванням особливостей здійснення публічних закупівель на період дії воєнного стану, що зазначені в постанові КМУ №1178 від 12.10.2022 року. Особливостями передбачено проведення тільки однієї конкурентної процедури – відкриті торги, а відтак обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі слід оприлюднювати у випадку оголошення процедури відкритих торгів.

Необхідність оприлюднення  обґрунтування визначення очікуваної вартості закупівлі стосується таких категорій державних замовників:

  • Пенсійний фонд України
  • Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття
  • Органи місцевого самоврядування
  • Головних розпорядників бюджетних коштів (розпорядникам бюджетних коштів нижчого рівня)
  • Суб’єктів господарювання державного сектору економіки

Оприлюднювати обґрунтування можна на власному веб-сайті або на офіційному веб-сайті головного розпорядника бюджетних коштів, суб’єкта управління об’єктами державної власності, що здійснює функції з управління суб’єктом господарювання державного сектору економіки. Якщо ж веб-сайту немає, таку інформацію можна показати шляхом завантаження відповідних документів при публікації річного плану або оголошення про закупівлю на електронному майданчику.

Проаналізувати ціни в закупівлях можна, скориставшись модулем аналітики BI Prozorro.

 


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку