Щодо можливості УО розпочати в кінці 2021 року закупівлі для потреб 2022 року без проходження тестування

31.08.2021 13:39
0
Поділитися на facebook
Поділитись

   Останнім часом у Прозорро часто надходять питання про  тестування Уповноваженої особи: коли його потрібно пройти, як воно буде проходити і т.ін. Одне із запитань, яке надійшло від КЗ «Дніпропетровський фаховий коледж спорту» до Департаменту сфери публічних закупівель Мінекономіки ми вирішили опублікувати разом із коментарями до нього. Закупівлі товарів, робіт та послуг для потреб 2022 року будуть розпочаті уповноваженими особами Коледжу орієнтовно в листопаді-грудні 2021 року.

 

   Оскільки однією з функцій Уповноваженого органу є надання рекомендацій щодо застосування законодавства у сфері закупівель, Коледж звертається з проханням надати відповідь щодо наступних запитань:

  1. Чи мають право уповноважені особи закладу розпочати в листопаді-грудні 2021 року закупівлі товарів, робіт та послуг для потреб 2022 року без проходження безкоштовного тестування?

 

   Тестування необхідно буде пройти після затвердження відповідного порядку і реалізації у електронній системі закупівель та до 1 січня 2022 року.

   При цьому в Законі немає прямої заборони уповноваженим особам до проходження тестування розпочинати закупівлі наприкінці поточного року для забезпечення невідкладних потреб у товарах, роботах і послугах у наступному році.

 

  1. Просимо надати наявну інформацію щодо орієнтовних термінів затвердження порядку організації тестування уповноважених осіб.

 

   Пунктом 11 частини першої статті 9 Закону визначено, що однією з основних функцій Уповноваженого органу у сфері закупівель є розробка та затвердження порядку організації тестування уповноважених осіб.

   Отже Мінекономіки підготувало проєкт нормативно-правового акту, який зараз знаходиться на погодженні із заінтересованими органами відповідно до Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.1992 № 731.

   Одразу після затвердження порядку організації тестування уповноважених осіб адміністратором електронної системи, що очікується найближчим часом – ДП «Прозорро» буде здійснено його технічна реалізація на веб-порталі, про що буде повідомлено додатково.

 

   Джерело


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку