Що потрібно зазначати у річному плані?

05.10.2020 11:15
0
Поділитися на facebook
Поділитись

   Багато хто, під час заповнення річного плану задається питанням: “А що потрібно зазначати, а що ні? Які закупівлі входять до річного плану? ”

   Пам’ятайте, що заплановані закупівлі також включаються до річного плану. Сьогодні ми надамо Вам відповідь на це запитання. 

   Відповідно до частини другої статті 4 Закону в річному плані, крім інформації про замовника зокрема зазначається:

  • назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (далі – ЄЗС);
  • розмір бюджетного призначення та/або очікувана вартість предмета закупівлі;
  • код економічної класифікації видатків бюджету (для бюджетних коштів); вид закупівлі та орієнтовний початок проведення. 

   Додатково може зазначатись:

  • строк дії рамкової угоди; 
  • сторона рамкової угоди (замовник або централізована закупівельна організація, яка проводить закупівлю в інтересах замовника); 
  • очікувана вартість з урахуванням усього запланованого строку дії рамкової угоди.

   Внесення зазначеної інформації про кожну заплановану закупівлю здійснюється замовником перед проведенням відповідної закупівлі, та не потребує коригування за результатами здійснення такої закупівлі. Якщо у разі якщо така закупівля була відмінена, або її визнано такою, що не відбулась відповідно до вимог Закону та/або за результатами її проведення не було укладено договір про закупівлю. 

   Майте на увазі, що оприлюднення річного плану закупівель замовниками заздалегідь, наприклад на початку року, з включенням до нього всіх запланованих закупівель, може сприяти підвищенню рівня конкуренції серед учасників та результативності закупівель. порядок проведення закупівель, визначений Законом, не передбачає відображення в річному плані зміни істотних умов договору про закупівлю, що здійснюється в порядку, визначеному частиною п’ятою статті 41 Закону, а також інших зобов’язань за договорами про закупівлю, укладеними в попередні роки та строк дії яких не закінчився у встановленому законодавством порядку. 

   Частиною 5 статті 3 Закону, а для замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, − додатково частиною шостою статті 3 Закону, встановлено перелік випадків, коли Закон не застосовується. Відповідно до частини третьої статті 4 Закону в зазначених випадках такі закупівлі до річного плану не включаються.

   До річного плану закупівель не вносяться будь-які інші видатки замовника, що не передбачають придбання замовником товарів, робіт і послуг у порядку, встановленому Законом

   До річного плану не включаються видатки, які здійснюються як відшкодування (компенсація) витрат:

  • відшкодування витрат по звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт (авансовим звітам), відшкодування вартості комунальних послуг орендодавцю;
  •  видатки на оплату праці; 
  • видатки на оплату адміністративних послуг, судових витрат, податків, зборів, мита, штрафів, оскільки річний план не є фінансовим  документом, має інформативний та декларативний зміст щодо придбань, які планує здійснити замовник протягом поточного періоду.

   Прочитавши цю статтю, Ви тепер знаєте, що потрібно вносити до річного плану. Сподіваємось, тепер Ви будете складати річні плани заздалегідь та без помилок, щоб підвищити результативність закупівель.

  

   При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку