Реформація міського транспорту. Законопроєкт вже поданий до Ради

18.01.2021 11:07
0
Поділитися на facebook
Поділитись
woman-with-mobile-phone-creating-reminder_23-2148568828

   Нещодавно в Верховну Раду України поступив законопроєкт “Про внесення змін в деякі закони України про важливих послуг по перевозці пасажирів автомобільних та міських електричним транспортом”. У законі сказано про те, щоб закупити нові транспортні засоби через систему публічних закупівель Prozorro.

   У додаткових пунктах до законопроекту зазначається, що реформування міського транспорту дозволить більш ефективно розподілити міськбюджет і підвищити якість перевезень. 

   Що пропонується?

  1. Встановити рівноправний доступ усіх учасників ринку до послуг інфраструктури;
  2. Ввести систему надання послуг з пасажирських перевезень, систему оплати таких послуг та фінансового відшкодування;
  3. Встановити нові заходи впливу на перевізників і норми по наданих послуг.

   Міністр інфраструктури Владислава Криклій зазначає, що законопроект дозволить попрощатися зі старими маршрутками в міському транспорті і надасть можливість вимагати від перевізників якісні послуги по перевезенні пасажирів. 

   «Ми повністю змінюємо підхід і пропонуємо закуповувати транспортну послугу через ProZorro. Це дуже вигідно, адже відкрита і прозора конкуренція підвищує якість товарів. Кожне місто саме може визначати ціну за кожен проїжджений кілометр », – написав міністр на своїй сторінці в Facebook.

   Нові правила вказують на те, що веревізник буде отримувати гроші за кожен проїжджений кілометр. Також в транспортах, окрім, комфортабельності мають бути встановлені валідатори для електронної оплати та трекери. 

   На сьогоднішній день законопроєкт переданий для ознайомлення до профільного комітету. 

 

   При написанні статті використані матеріали nashkiev.ua

 




Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку