Приклади документації спрощених закупівель на нафтопродукти

05.10.2021 15:27
0
Поділитися на facebook
Поділитись

Приклад документації спрощеної закупівлі на бензин 

Приклад документації для спрощеної в закупівлі UA-2021-09-22-008882-b – Замовник закуповує талони на бензин. Тут непогано прописані технічні вимоги до предмета закупівлі. А також Замовник надав проект договору та зазначив іншу необхідну інформацію. В цілому, це досить гарний приклад документації з мінімальними вимогами.

Приклад документації спрощеної закупівлі на бензин.

 

Приклад документації на бензин А-95 та дизельне паливо

В даній закупівлі UA-2021-09-22-005990-c Замовник надав більше вимог по документах. Зверніть увагу на одну з вимог Замовника, а саме – наявність АЗС в певному радіусі. З такою вимогою потрібно бути обережним, щоб не дискримінувати учасників закупівлі. Отже, перед тим як виставляти схожі вимоги, варто переконатися, що вони не обмежують конкуренцію.

Також Замовник прописував, наприклад, на довідці з відомостями про учасника, що це орієнтовний зразок. Це досить добре, оскільки, якщо учасник поміняє місцями деякі поля чи неточно надасть якусь інформацію, Замовнику не доведеться його відхиляти через такі формальні помилки, адже зразок орієнтовний. 

Також замовник досить правильно зазначив інформацію в оголошенні закупівлі, а саме – зазначив номенклатуру і під кожну позицію визначив максимально точний код за ДК 021:2015.

Приклад документації спрощеної закупівлі на бензин і дизельне паливо

 

Приклад документації на газ скраплений

У цій закупівлі UA-2021-09-15-006094-c замовник вимагає мінімум документів в учасників. Зверніть увагу на вимоги по накладанню електронного підпису на пропозиції. В цьому випадку все ж краще змінити вимоги по підпису та прописати, що Учасники можуть підписати пропозицію КЕП/УЕП.

Приклад документації на скраплений газ

 

Поради щодо складання документації спрощених закупівель при закупівлі нафтопродуктів

  • Не встановлюйте дискримінаційних вимог, наприклад, щодо радіусу наявності АЗС. Наприклад, вимога наявності АЗС в радіусі 1 км.  Як правило, у такому радіусі частіше є тільки 1 АЗС. Тобто Замовник таким чином прописує вимоги під 1 учасника.
  • Не встановлюйте чітких вимог щодо номіналу талонів/заправних карток. В кожної мережі АЗС є свої номінали, тож коли замовник прописує, що картки мають бути тільки номіналом 5 л чи 7 л, то вочевидь це також є дискримінацією, в такому випадку краще прописувати вимоги через та/або. Наприклад, 5 л та/або 10 л та або 15л і тд. 
  • Прописуйте технічні вимоги чітко. Краще прописувати в документації ДСТУ, якому має відповідати паливо або мінімальні вимоги по певних показниках. Адже, наприклад, бензин може бути різної якості і краще все ж вимагати відповідність бензину певним якісним показникам.
  • Завантажуйте форми документів в машиночитному форматі. Це стосується в першу чергу форми пропозиції, проект договору (якщо ви вимагаєте в учасника заповнити в ньому якісь поля), адже учасники не зможуть скопіювати шаблон документа та використати в пропозиції, якщо ви надасте його в картинці.
  • Прописуйте мінімальний термін дії паливних карток та можливість їх заміни. Це також важливий момент, бо іноді строк дії паливних талонів чи карток може бути занадто малим. Прописувати краще в форматі “не менше, ніж…”, щоб не встановлювати чітких строків, які теж можуть розцінюватись як дискримінаційні.

 

Автор статті – Лілія Кулик 

Джерело


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку