Prozorro Market успішно перейшов на повну версію

24.02.2021 12:12
0
Поділитися на facebook
Поділитись
картин (5) (1)

   Перший державний онлайн магазин Prozorro Market нарешті успішно перейшов на свою повну версію. Відтепер тут можна проводити закупівлі від 50 тисяч гривень та використовувати запит цінових пропозицій.

   Нижче ми наведемо приклад, як це працює в реальній ситуації.

   10 лютого цього року лікарня №2 ім. Павлусенка оголосила закупівлю паперових рушників.  Очікувана вартість була зазначена 150 тис. грн  за 6,6 тис. упаковок по два рулони. Пропозиції надали аж 7 різних компаній, що кваліфіковані до Prozorro Market, і вже 15 лютого було підписано контракт на суму 99 тис. грн. Таким чином, лікарня зекономила 34% своїх коштів.

   На сьогоднішній день, державні закупівлі за легкістю, зручністю та швидкістю наближаються впритул до електронної комерції – і все це завдяки електронному каталогу Prozorro Market. Тепер замовники можуть купувати товари так само просто, як у звичайному онлайн магазині, а завдяки новому інструменту — запиту цінових пропозицій — зберігається важливий для системи Prozorro принцип конкурентності. Адже тепер постачальники нададуть замовникові свої цінові пропозиції, а система визначить переможця з найбільш вигідною ціною автоматично – одразу після того, як замовник вкаже необхідний йому товар, його обсяги і умови постачання.

   Нагадаємо, що інструмент запиту цінової пропозиції почав працювати 2 тижні тому, і з того часу вже укладено контрактів на 3,3 млн грн. А планова потужність Prozorro Market на цей рік — 500 млн грн.

   Гарною новиною також є те, що перші реєстрації договорів вчора вже пройшли в Державній казначейській службі України.

   На сьогоднішній день, Prozorro Market — це понад 2000 різноманітних товарів, майже 500 постачальників та 2000 замовників. Тут можна купити ледве не все: продукти харчування, пальне, захисні маски, канцтовари, меблі, офісну техніку і багато чого іншого.

   При закупівлях через Prozorro Market немає ніякої паперової роботи. Замовнику достатньо заповнити в електронному кабінеті найменування товару та його кількість, строк, місце, спосіб поставки, умови оплати та кінцевий строк подання ціни пропозицій. Так само і з бізнесом — ви проходите кваліфікацію лише один раз, а надалі просто отримаєте замовлення на свої товари.

   Якщо у вас є бізнес, і ви хочете продавати свої товари у Prozorro Market — зверніться до Централізованої закупівельної організації ДУ “Професійні закупівлі” (або Медичні закупівлі України, якщо ви хочете продавати медичні товари) та пройдіть просту процедуру кваліфікації. 

   А замовникам радимо закупати необхідний товар у Prozorro Market замість проведення спрощеної закупівлі, оскільки це стало набагато швидше та зручніше. 

 

   При написанні статті використані матеріали https://www.facebook.com/prozorro.gov.ua


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку