Прозорро Маркет у Новій редакції Закону

02.06.2020 16:24
0
Поділитися на facebook
Поділитись
crowd-people-wearing-face-masks_23-2148578040

 Як Ви знаєте, цією редакцією було введено багато нових змін щодо процесу проведення закупівель, про які ми писали раніше. Але сьогодні ми хочемо розповісти про інше, а саме про інтернет – магазин Прозорро Маркет

 Для початку давайте розберемося, що ж таке Прозорро Маркет.

 Це перший в Україні державний онлайн – магазин, де Ви можете купити багато товарів  для Вашої організації : від засобів гігієни до різного виду техніки.

 Прозорро Маркет був створений близько одного року тому, а позаді вже більше тисячі успішних угод на більш ніж 25 млрд гривень.

 За кількістю проведення успішних угод, ми можемо зробити висновок, що Прозорро Маркет – це зручна система для закупівель Замовникам, а також проста система збуту товарів для Постачальників.

 Це проста система для закупівель, адже тут не потрібно ніякої тендерної документації, а все відбувається набагато простіше та зрозуміліше. Тут усі пропозиції являються перевіреними, адже за наповненням електронних каталогів магазину слідкують адміністратори системи.

 У новій редакції Закону структура та порядок формування електронних каталогів буде визначатися не державними органами влади, а Кабінетом Міністрів України.

 Тобто, якщо Ви маєте намір здійснити закупівлю через Прозорро Маркет більш ніж на 50 тисяч гривень, то обов’язково маєте затвердити порядок формування електронних каталогів з Кабінетом Міністром України, якщо на вартість менш за 50 тисяч гривень, то можете здійснити закупівлю без затвердження Порядку.

На кого розповсюджується таке обмеження закупівель?

 На певні категорії замовників, а саме – це замовники, які визначені в 1-3 пунктах статті 2 нової редакції Закону, за умови, що сума закупівель буде 50 тисяч гривень або більше, але не перевищуватиме 200 тисяч гривень.

 Друга група замовників – це ті, які зазначені в 4 пункті статті 2 Закону, які мають намір провести закупівлю на 50 тисяч гривень або більше, але не перевищуватиме одного мільйону гривень.

 Потрібно пам’ятати, що обмеження не стосується тих,  хто не є замовником у пунктах, визначених у новій редакції Закону.

Висновок

 Отже, ми можемо зробити висновок, що Ви і надалі можете користуватися чудовою системою закупівель  через електронні каталоги.

 До того як порядок формування та використання електронних каталогів буде затверджений, Ви можете здійснювати закупівлі на невеликі суми.  У Вас буде можливість укладати угоди на суму до 50 тисяч гривень без обмеження кількості їх проведення.

 Ми сподіваємось, що Прозорро Маркет стане ще зручнішим, зрозумілішим та перейде на новий етап розвитку.

 

 При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку