Prozorro Market – популярний маркетплейс серед замовників

17.07.2020 12:07
0
Поділитися на facebook
Поділитись
90595805_2687028101567706_637871100939730944_o

   Prozorro Market – це спеціальний маркетплейс для державних замовників, де вони можуть розмістити свої товари чи купувати серед наявного електронного каталогу. Вже близько 1000 замовників скористалися послугами Prozorro Market

   Варто відзначити, що коли вступила в дію нова редакція Закону “Про публічні закупівлі”, Prozorro Market почало користуватися все більше замовників, адже згідно Закону використання електронних каталогів є одним із видів держзакупівлі до 50 тисяч гривень. Через  Prozorro Market було проведено більш ніж 2 тисячі закупівель вартістю 44 млн гривень. 

   Чому варто спробувати Prozorro Market?

   Ризики закупівлі через цю систему зведені майже до мінімуму. Чому? Тому що все відбувається дуже просто. Постачальник завантажує свою пропозицію у електронний каталог (наразі в системі діє тільки 13 категорій товарів).

   Отже, замовник може просто обрати найвигіднішу пропозицію для себе. Замовник ні за що не відповідає, адже всю відповідальність за акредитацію та моніторинг цін постачальників бере на себе ЦЗО (Централізована закупівельна організація), яка проводить процедури закупівлі згідно інтересів замовників відповідно до Закону. Варто відзначити те, що тут не потрібно готувати тендерну документацію, тому все відбувається дуже просто, швидко та з мінімальними ризиками. 

   Детальну статистику про Prozorro Market можна переглянути у модулі ВІ Prozorro. Якщо ви хочете переглянути закупівлі, які вже були проведені на маркетплейсі Prozorro Market виконайте наступні кроки:

  • оберіть сторінку “Тендери/лоти” на публічному модулі аналітики ВІ 
  • у полі “Процедура закупівлі” обрати сторінку “Електронні каталоги”
  • далі обрати сторінку під назвою “Організатори”, де ви зможете побачити замовників, які використовували ту чи іншу процедуру.

   Ви досі не впевнені чи варто спробувати  Prozorro Market? Перегляньте детальну статистику системи за допомогою модулю аналітики ВІ та скористайтесь нашою інструкцією по її використанні. 

 

   При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку