Prozorro Market – це більше тисячі задоволених замовників, які підписали угоди вартістю близько 50 млн гривень

13.08.2020 13:16
0
Поділитися на facebook
Поділитись
89828158_2682672412003275_4582365243065237504_o

     На сьогоднішній день Prozorro Market стає більш популярнішим серед людей. Позаду тисячі задоволених замовників, а також було проведено багато успішних закупівель вартістю близько 50 млн гривень

      Більше тисячі замовників скористались можливістю купити найбільш затребувані товари у декілька кліків: канцелярію, техніку, меблі, побутову хімію, медичні вироби та інші товари. 

      Обрати товар можна в електронному каталозі, далі натиснути кнопку “замовити”, і вже через декілька днів отримували доставку.

       До того, як вступила в дію нова редакція Закону Prozorro Market був пілотним проєктом, а після виходу нової редакції Закону Prozorro Market отримав офіційний статус. І після цього попит на товари в Prozorro Market в рази збільшився. 

      Варто зазначити, що у Prozorro Market на сьогоднішній день можна проводити закупівлі вартістю до 50 тисяч гривень, але, ми сподіваємось, що найближчим часом Кабінет Міністрів України прийме відповідну постанову, яка дозволить проводити закупівлі через електронний каталог вартістю більш ніж 50 тисяч гривень. 

       Ця постанова дасть державним замовникам альтернативу спрощеним закупівлям. Адже, вони зможуть купувати товар у декілька кліків у вже перевірених постачальників. 

      Крім того, коли Prozorro Market повноцінно запустять, це буде хороша можливість ринку збуту для бізнесу.

      Що передбачає проєкт постанови КМУ?

По – перше, це закупівлі від 50 тисяч гривень, які будуть відбуватись через запит цінових пропозицій. Замовник буде зазначати у полях інформацію про найменування товару та його кількість, строк, місце, спосіб поставки, умови оплати та кінцевий строк подання ціни пропозицій. Після того, Постачальники, які мають схожий товар, можуть подавати свої цінові пропозиції. Далі система автоматично визначить Переможця – той, хто запропонує найнижчу ціну. 

      Ще одним із важливих моментів є те, що проєкт постанови пропонує нові та гнучкі ціни за використанням електронних каталогів. 3% від суми договору, якщо вартість закупівлі не більше 50 тис. грн; 2%, якщо вартість закупівлі не більше 200 тис. грн; і 1%, якщо йдеться про закупівлі від 200 тис. гривень. Як і раніше, бізнес буде сплачувати комісію лише в разі успішного підписання договору.

      Повноцінний запуск Prozorro Market допоможе заощаджувати час, а також в рази легше проводити швидкі та ефективні закупівлі. Підприємці зможуть отримати нові знання та джерела заробітку, без потреби кожного разу готувати документи на тендер. 

      Prozorro вже завершило технічну розробку механізмів для запиту цінових пропозицій у Prozorro Market, зараз роботи проводяться на стороні майданчиків. 

      Наступного тижня планується провести бізнес-сніданок, де розкажуть все про використання Prozorro Market, а також про його подальший розвиток.  

 

     При написанні статті використані матеріали https://www.facebook.com/prozorro.gov.ua

 


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку