Проведення процедури закупівлі без використання електронної системи Прозорро

03.06.2020 10:50
0
Поділитися на facebook
Поділитись
people-ordering-food-cafe-online_74855-5913

  Сьогодні ми хочемо Вам розповісти про закупівлі, які використовуються без електронної системи Прозорро. У минулій редакції Закону “Про публічні закупівлі” при держзакупівлі на суму до 50 тисяч гривень потрібно було опублікувати план у електронній системі Прозорро, а якщо сума складала більше 50 тисяч гривень і до порогів, потрібно було вносити закупівлю у план та публікувати Звіт про укладений договір. 

 Згідно Нової редакції Закону “Про публічні закупівлі” в системі Прозорро були внесені певні зміни.

 Новий Закон зобов’язав Замовників створювати річний план та укладати договір про закупівлю, яка укладена без електронної системи. При створенні плану та звіту про закупівлю Ви тепер можете обрати такий вид закупівлі як “Закупівлі без використання електронної системи Прозорро”. 

 Тепер для того, щоб знайти потрібну Вам закупівлю без використання електронної системи на порталі Прозорро Вам необхідно позначити у фільтрі “Процедура” без використання електронної системи закупівлі. 

Закупівлі до 50 тисяч гривень

 Тепер розповімо Вам про особливості закупівлі, на суму до 50 тисяч гривень.

  Отже, згідно Нової редакції Закону Замовник повинен внести у річний план закупівлі від 1 копійки до 50 тисяч гривень.

 Також потрібно опублікувати річний план у електронній системі Прозорро та повинні обов’язково відзвітувати про закупівлі без використання електронної системи закупівлі.

 Не потрібно забувати й те, що тепер, якщо закупівля до 50 тисяч гривень, Замовник обов’язково повинен провести спрощену закупівлю.

 Одним і найчастіших запитань, є про те, що ж робити із закупівлями, які не підпадають під дію Закону.

 Повний перелік таких закупівель наведений у 5 статті 3 Закону “Про публічні закупівлі”.

 Але Ви повинні пам’ятати, що якщо проводите закупівлю на товари, на які не розповсюджується дія Закону, то Ви не повинні звітуватися та публікувати звіт про таку закупівлю.

 Бажаємо Вам тільки перемог!

 

 При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку