Про відповідальність замовників

25.05.2021 09:48
0
Поділитися на facebook
Поділитись
cabin-fever-with-woman-house_23-2148571662

  Цією невеличкою статтею ми хочемо застерегти вас та нагадати, які негативні наслідки можуть виникнути за спробу “протягнути” свого фаворита-постачальника.  

    Тягнути “свого” постачальника на Prozorro, не зважаючи на норми Закону, принципи публічних закупівель та взагалі моралі, стало справді ризикованою справою. Цим досить часто зловживали замовники у випадку, коли на тендері перемагав не їхній фаворит. І у більшості випадках Антимонопольний комітет України стає саме на сторону учасників закупівлі.

   Може так статися, що “любов” до вашого постачальника вас засліпить і зробить вас порушником. Тож двічі подумайте перед тим, як порушувати норми законодавства.

 

   А тим часом ми нагадаємо, що у Законі України “Про публічні закупівлі” передбачена відповідальність замовників, в тому числі, і за:

  – Безпідставне відхилення тендерної пропозиції – від 25 500 до 51 000 грн;

  – Невідхилення тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню – від 25 500 до 51 000 грн.

 

   Такі штрафи абсолютно реальні, якщо порушення буде підтверджено Державною аудиторською службою України та буде доведено аудиторами в суді.

   А ще в учасників закупівель тепер з’явилася можливість оскаржити необґрунтоване скасування закупівлі.

 

   Ми дуже сподіваємося, що намагання “протягувати” свого фаворита будуть все більшою рідкістю, а позиція уповноважених органів з приводу тих чи інших рішень ставатиме все більш прогнозованою та зрозумілою.

   Вдалих вам закупівель!

 

   При написанні статті використані матеріали https://www.facebook.com/prozorro.gov.ua


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку