Про укладення договорів постачання природного газу бюджетними організаціями

26.10.2021 09:35
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Подання пропозицій на Запит ціни пропозиції в Prozorro Market (5)

В цій статті мова піде про виконання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр. і розпорядження уряду від 11 жовтня 2021 р. № 1234-р «Деякі питання діяльності АТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», ухвалених у зв’язку з неможливістю придбання організаціями соціальної сфери природного газу на ринкових умовах.  

На офіційному сайті ТОВ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ «НАФТОГАЗ ТРЕЙДИНГ» оприлюднено:

  • алгоритм процедури укладення договорів постачання газу,
  • перелік необхідних документів,
  • договір постачання природного газу, 
  • контакти відповідальних осіб від товариства за укладення договорів постачання природного газу з бюджетними установами та організаціями 

 

Підготовлені документи мають попередньо погоджуватися представниками постачальника. Скановані екземпляри надсилаються електронною поштою.

Договір постачання природного газу (для бюджетних установ та організацій) передбачає постачання природного газу до кінця 2022 року. Це викликало запитання: яким чином реєструвати такі договори у органах Державної казначейської служби України (ДКСУ)?.

 

У листі ДКСУ до головних управлінь ДКСУ в областях та м. Києві від 18.10.2020 № 15-08-08/21201 зазначено, що при реєстрації бюджетних зобов’язань за договорами постачання природного газу бюджетним установам та організаціям, що охоплюють два бюджетні періоди (довгостроковий договір), органи ДКСУ здійснюють перевірку:

  • наявності бюджетних асигнувань, встановлених кошторисами;
  • поданого Реєстру зобов’язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів та підтвердних документів на предмет відповідності даних, включених до Реєстру;
  • наявності документів щодо закупівлі товарів, робіт і послуг відповідно до законодавства у сфері закупівель;
  • наявності календарного плану до довгострокового договору.

 

Примірний календарний план наведено у додатку 1 вказаного листа. Згідно з наведеним додатком, календарний план скріплюється підписом керівника замовника та не потребує погодження постачальником.

Також, рекомендується готувати документи відповідно до алгоритму і комунальним некомерційним підприємствам. Найближчим часом такі організації, ймовірно, також будуть включені до переліку суб’єктів, які матимуть можливість укласти договори постачання природного газу за ціною, передбаченою для споживачів/об’єктів, що фінансуються з державного та/або місцевого бюджетів.

 

Джерело: https://www.prozorlyvi.com/ 


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку