Оновлений функціонал по тендерному забезпеченню в Прозорро вийде в продуктив 16 квітня 2021 року

09.04.2021 11:25
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (22)

   Строки виходу оновленого функціоналу по забезпеченню пропозиції та забезпеченню виконання договору змінилися. Замість 8 квітня він вийде 16 квітня 2021 року. Це надасть більше часу Замовникам та Постачальникам, щоб дізнатись, як  саме буде працювати цей функціонал та допоможе вчасно підготуватися до його запровадження.

   Якщо ви бажаєте дізнатися більше про оновлений функціонал, прочитайте статтю Нова реалізація забезпечення пропозиції та виконання договору в Прозорро

   А зараз ми детальніше розберемо, коли у Постачальника буде можливість надати забезпечення виконання договору, а також, як Замовнику визначити вимогу забезпечення договору в тендерній документації або вимогах до Учасників.

   Чому ми реалізуємо цей функціонал?

   Відповідно до пунктів 11, 12 частини 3 статті 14, Замовник має зазначити інформацію про забезпечення пропозиції та забезпечення виконання договору в оголошенні про проведення спрощеної закупівлі, відповідно до пункту 9 частини 2 статті 21. 

   Отже, завдяки цій розробці, інформація про забезпечення буде відображатись в формах оголошення. А відповідно до пунктів 15 та 16 частини 2 статті 22, інформацію про розмір та умови надання забезпечення тендерних пропозицій (якщо замовник вимагає його надати) та розмір, вид, строк та умови надання забезпечення виконання договору про закупівлю (якщо замовник вимагає таке забезпечення надати) можна вважати ще однією частиною електронної ТД.

   Чи зобов’язаний Учасник закупівлі завантажити в систему забезпечення тендерної пропозиції?

   Якщо Замовник в оголошенні про проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі встановив вимогу про надання забезпечення тендерної пропозиції/пропозиції, то Учасник має надати таке забезпечення. 

   Також Учасник повинен буде завантажити документ, який підтверджує надання забезпечення пропозиції. Без цього він не зможе створити пропозицію.

   Чи зобов’язаний Переможець завантажити в систему забезпечення виконання договору?

   Це залежить від того, як саме Замовник пропише дану вимогу в своїй тендерній документації. Якщо він, наприклад, зазначив, що Переможець має підвантажити забезпечення виконання договору в систему, то Переможець закупівлі це зробить. При цьому система не перевіряє, чи завантажив забезпечення виконання договору Переможець, і не блокує оприлюднення договору Замовником.

   Коли Переможець матиме можливість завантажити забезпечення виконання договору?

    У Переможця буде можливість завантажити в систему забезпечення виконання договору тільки після формування повідомлення про намір укласти договір (коли закупівля в статусі “Пропозиції розглянуті”) та до публікації Замовником договору про закупівлю.

   Як Замовник може прописати вимогу про надання забезпечення виконання договору через систему?

   На це питання доцільно відповісти на прикладі. Приклад такої вимоги може бути таким:

   Замовник вимагає від учасника-переможця надати йому шляхом завантаження в систему Prozorro забезпечення виконання договору у формі ….. не пізніше дати укладення договору про закупівлю, але в будь-якому випадку до кінцевого строку укладання договору, передбаченого Законом України “Про публічні закупівлі”.

 

  При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку