Нова реалізація забезпечення пропозиції та виконання договору з Прозорро

05.04.2021 09:51
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (10)

   З 8 квітня 2021 року в системі Прозорро будуть введені певні інновації стосовно забезпечення пропозиції та забезпечення виконання договору. Функціонал буде схожий на вимоги, що зазначені у статті 17 Закону. Розберемося, як це працюватиме?

   Як зазначити інформацію про забезпечення пропозиції

   Під час проведення спрощеної/допорогової закупівлі, відкритих торгів, відкритих торгах з публікацією англійською мовою з’явиться можливість додати “Забезпечення тендерних пропозицій”.

   Коли ви оберете “Забезпечення тендерних пропозицій”, вам треба буде зазначити наступну інформацію:

  • заголовок – це поле не обов’язкове для заповнення;
  • опис – тут можна зазначити вимоги до забезпечення пропозиції (це також не є обов’язковим для заповнення);
  • обрати документ, попередньо завантажений до закупівлі – сюди можна підвантажити форму гарантії. Наприклад, ви даєте її в складі ТД. Для того щоб його можна було обрати, тип документа при завантаженні в складі ТД має бути – “Критерії прийнятності”.
  • розмір забезпечення –  необхідно вказати в межах  0,5% очікуваної вартості закупівлі у разі проведення тендеру/спрощеної закупівлі на закупівлю робіт та 3 % у разі на закупівлю товарів чи послуг; 
  • валюта – валюта забезпечення має відповідати валюті очікуваної вартості;
  • повний опис умов та розміру надання забезпечення – саме це поле  буде виводитись в друковану форму оголошення, тому воно буде  обов’язковим для заповнення. Будьте уважні при заповненні та зазначайте тут всю інформацію, яка потім відобразиться у формі оголошення.

   Як Постачальники будуть надавати забезпечення пропозиції

   В момент подання пропозиції у Постачальників буде можливість зазначити наступну інформацію:

–  Заповнити поле заголовок (не обов’язково);

– Заповнити поле опис (не обов’язково);

– Обрати документ попередньо завантажений до пропозиції (обов’язково).

   Зверніть увагу! Постачальнику необхідно під час завантаження документів пропозиції для Забезпечення обрати тип файлу “Інші” або “Документи, що підтверджують відповідність (стаття 17)”.

   Як зазначити інформацію про забезпечення виконання договору

   Під час проведення Відкритих торгів, спрощеної/допорогової закупівлі, відкритих торгах з публікацією англійською мовою, відкритих торгів для закупівлі енергосервісу буде можливість зазначити вимогу щодо “Забезпечення виконання договору”.

   Під час створення закупівлі Замовнику потрібно буде зазначити таку інформацію:

поле заголовок – не обов’язкове для заповнення;

поле опис – не обов’язкове для заповнення, але тут можна зазначити вимоги до забезпечення пропозиції;

обрати документ попередньо завантажений до закупівлі – не обов’язково, але сюди можна підвантажити форму, шаблон документа тощо. Для того щоб його можна було обрати, тип документа має бути – “Критерії прийнятності”.

повний опис умов та розміру надання забезпечення – це поле є обов’язковим для заповнення, саме це поле буде виводитись в друковану форму оголошення. Тож не забудьте зазначити всю необхідну інформацію в цьому полі, а саме: розмір, вид та умови надання забезпечення.

   Якщо ви зазначите вимогу щодо надання забезпечення виконання договору, то Переможець у відповідь має надати вам документ. Вимогу щодо обов’язковості підвантаження в систему забезпечення виконання договору ви можете зазначити в тендерній документації або в полі “Повний опис умов та розміру надання забезпечення”.

   Як учасники будуть надавати забезпечення виконання договору

   При поданні пропозицій Учасники будуть просто позначкою підтверджувати згоду на надання забезпечення виконання договору.

   На етапі, коли закупівля буде в статусі  “Пропозиції розглянуто”, Переможець має надати забезпечення виконання договору у вигляді документу.  Це може бути файл з гарантією, платіжне доручення, якщо забезпечення вимагалось у вигляді депозиту та інші варіанти, в залежності від вимог до цього забезпечення. 

   Учасник може надати наступну інформацію:

– заповнити заголовок (опціонально);

– заповнити опис (опціонально);

– обрати документ з попередньо завантажених (обов’язково). Для цього необхідно під час завантаження документів обрати тип файлу “Забезпечення тендерних пропозицій”.

 

   При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку