Найбільші помилки учасників, яких не припускаються переможці публічних закупівель

05.10.2020 11:04
0
Поділитися на facebook
Поділитись

   Подання пояснень щодо відсутності документа у складі тендерної пропозиції: 

  • якщо у тендерній документації наявна вимога про надання документа (Сертифікати (ISO, HACCP), ГОСТ/ДСТУ, ТУ, Дозволи/Декларації), який передбачений законодавством, або його можливо отримати, або він реально існує, або орган його видачі функціонує, то надання пояснення, чому учасник не надав такий документ у складі тендерної пропозиції/пропозиції, не врятує його від правомірної дискваліфікації.

    Переможець публічних закупівель повинен подавати тендерну документацію відповідно до всіх вимог без застережень на формальні помилки. Він надає всі документи, які спроможний отримати, за виключенням документів, які не передбачені законодавством України для конкретного учасника. 

   Шаблонна довідка про відсутність підстав для відмови в участі у процедурі закупівлі по ч. 1 та ч. 2 ст. 17 Закону України «Про публічні закупівлі». 

   Інколи учасник подає неактуальні довідки про відсутність підстав для відмови в участі у процедурі закупівлі, зокрема без п. 11 та п. 12 ч. 1 ст. 17 Закону, або забуває вказати ч. 2 ст. 17 Закону.

   Переможець повинен обов’язково подавати актуальні довідки  про відсутність підстав для відмови в участі у процедурі закупівлі із зазначенням усіх пунктів частини 1 і не забуває про частину 2 статті 17 Закону.

   Підписання тендерної пропозиції/пропозиції ЕЦП/КЕП нашвидкуруч

   Учасник звик підписувати тендерну пропозицію як він це робить із року в рік, і дивується дискваліфікації, коли підпис виявляється печаткою або є пошкодженим.

   Переможець систематично перевіряє дійсність, цілісність та формат ЕЦП/КЕП. Він розуміє, що підпис і печатка – взагалі не одне й те саме, та не сподівається на неуважність замовника, а самостійно запобігає своїй дискваліфікації.

   Визначення файлів конфіденційними, які можливо містять персональні дані

   При поданні тендерної пропозиції учасник приховує файли, які на його особисту думку містять персональні дані третіх осіб або корпоративну таємницю.

   Переможець знає, що конфіденційною не може бути визначена інформація про запропоновану ціну, інші критерії оцінки, технічні умови, технічні специфікації та документи, що підтверджують відповідність кваліфікаційним критеріям відповідно до статті 16 цього Закону, і документи, що підтверджують відсутність підстав, установлених статтею 17 цього Закону. 

   Страх оскаржувати неправомірні рішення Замовника в АМКУ

   Учасник не ризикує скаржитися та не відстоює свої незаконно порушенні права в АМКУ.

   Переможець консультується з профільними юристами у сфері публічних закупівель, знає, що при позитивному рішенні АМКУ кошти за скаргу повертаються, не боїться аргументовано та легітимно у правовому полі оскаржувати упереджені рішення Замовника.

   Знаючі найбільш поширені помилки, Ви будете їй уникати та Ваші закупівлі будуть простіші та без помилок. Бажаємо тільки перемог! 

  

   При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку