Набирають чинності чергові зміни до особливостей здійснення публічних закупівель

09.04.2024 15:18
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Free Vector _ Search concept illustration (1)

Набрали чинності зміни від 2 квітня 2024 року до Постанов №166 та №1178. Державне агентство відновлення та розвитку зможе створити власну централізовану закупівельну організацію для закупівлі робіт та послуг. Також Кабмін розмежував строки оприлюднення інформації в електронній системі та повернув право здійснення відкритих торгів з публікацією оголошення англійською мовою.

Кабмін дозволив Держагентству відновлення та розвитку створити ЦЗО, спираючись на більшу ефективність централізованих закупівель порівняно з децентралізованими. Пізніше буде визначений перелік робіт та послуг, а також замовників, для яких закупівлі через відповідну ЦЗО стануть обов’язковими.

Мінімальний строк оприлюднення в Prozorro оголошення про проведення відкритих торгів та тендерної документації на закупівлю робіт збільшується до 14 днів. Для товарів і послуг мінімальний строк залишається 7 днів.

Замовники знову зможуть проводити відкриті торги з публікацією оголошення англійською мовою. Це дозволить покращити умови участі в закупівлях для іноземних партнерів.

Наостанок нововведення стосуються й уникнення дискримінації учасників. Тепер замовники не можуть встановлювати вимоги, що обмежують нижню межу ціни тендерної пропозиції.

 

Джерело: https://prozorro.gov.ua/uk/news/nabyrayut-chynnosti-chergovi-zminy-do-osoblyvostey-zdiysnennya-publichnyh-zakupivel


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку