Місця для людей з інвалідністю та кнопка виклику провідника. «Укрзалізниця» закуповує нові вагони

25.03.2021 11:46
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (15)

   “Укрзалізниця” продовжує створювати умови для безперешкодного доступу до об’єктів залізничного транспорту для людей з обмеженими фізичними можливостями. Завдяки комплексу заходів вокзали, каси, санітарні кімнати, пасажирські платформи і навіть місця для паркування автомобілів на привокзальних площах стають дедалі доступнішими і зручнішими для інвалідів на візках та пасажирів з вадами зору. 

   Нещодавно «Укрзалізниця» опублікувала тендер на закупівлю 100 пасажирських вагонів, 20 із яких будуть обладнані місцями для людей з інвалідністю. Кожен із 20 вагонів передбачає одне спеціальне купе.

   Нові вагони обладнані спеціальними диванами, в яких можна змінювати кут нахилу для голови та фіксувати тіло. Крім того, поруч із диваном є крісло для особи, яка супроводжує пасажира з особливими потребами.

   В усіх інклюзивних вагонах будуть розміщені таблички зі шрифтом Брайля біля кнопок для виклику персоналу, а також вбиральні, адаптовані до потреб людей з інвалідністю.

   До кінця 2021 року «Укрзалізниця» обіцяє закупити 63 вагони з підвищеним рівнем комфорту, з подвійними склопакетами на вікнах, із пеленальними столиками, вакуумними вбиральнями, пультом управління освітленням, а також кнопкою виклику провідника. У кожному купе буде два USB-порти та чотири розетки.

   «Мова йде про програму оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів, що передбачатиме виділення 3,044 млрд грн на закупівлю 100 пасажирських вагонів”заявив новий голова правління “Укрзалізниці” Володимир Жмак.

   Так, в середньому один вагон коштуватиме близько 30 млн гривень.

   Тендерні пропозиції можна буде подавати до 30 березня 2021 року, а саме аукціон планують провести 5 травня.

   Тож, сподіваємося, що найближчим часом пасажири з особливими потребами та супроводжуючі їх особи зможуть подорожувати в комфортних умовах.


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку