Ключові зміни у Prozorro Market з 01.09.2023 року

04.09.2023 13:27
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Premium Vector _ Survey report, checklist, questionnaire, business illustration

Уряд Постановою від 04.07.2023 №677 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань публічних закупівель”, вніс зміни до Постанови №822 “Про затвердження Порядку формування та використання електронного каталогу”. Залучена до роботи над змінами команда старалася максимально враховувати побажання учасників закупівель, щоб зробити ефективні, швидкі та комфортні закупівлі через Prozorro Market ще кращими!

Зазначимо для вас зміни, які вже функціонують:

1) Запит пропозицій став єдиним інструментом здійснення закупівель у Prozorro Market (раніше на Prozorro Market до 100 000 грн була доступна Пряма закупівля). Таким чином цінові пропозиції постачальників на товари у Prozorro Market більше не відображатимуться. Тепер постачальнику не потрібно слідкувати за актуальністю цін на десятки товарів та постійно їх змінювати, тепер він просто формує цінову пропозицію під конкретний Запит пропозицій. Також звертаємо вашу увагу і на зміну визначення: замість “запит ціни пропозицій” використовується коротша форма — “запит пропозицій”. На функціонування системи зміна назви не впливає 🙂

2) Замовник має можливість відхилити пропозицію переможця, якщо виконана хоча б одна з 3 умов:

  • переможець не уклав договір протягом 10 к.д;
  • переможець у письмовій формі повідомив замовника про відмову від укладання договору;
  • переможець пропонує товар, який походить з РФ або РБ.

3) Завантаження проєкту договору стало обов’язковим під час оголошення закупівлі замовником.

4) Під час проведення запиту пропозицій на суму до 500 000 грн замовнику надається можливість створити свою специфікацію (профіль), зазначивши характеристики товару і їх допустимі значення, також відтепер є можливість вказувати конкретну торговельну марку товару. Можливість використовувати специфікації створені ЦЗО, як і раніше залишається без обмежень. Такі закупівлі можна оголошувати на будь-яку суму.

5) Змінилися умови кваліфікації до Prozorro Market: З 1 вересня учаснику слід додавати ще одну довідку для кваліфікації — витяг з МВС на юридичну особу і керівника учасника, у випадку заявки від ФОП — лише на фізичну особу.

6) Розширилися пункти підстав для виключення з переліку кваліфікованих постачальників: Адміністратори також мають відхиляти заявку учасника, у випадку, якщо на його кінцевого бенефіціарного власника накладено санкційні обмеження.


Джерело: https://cpb.org.ua/vazhlivo!-klyuchov%D1%96-zm%D1%96ni-u-prozorro-market-z-01.09.2023-roku


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку