Кейс щодо одиниць вимірювання в системі

16.01.2024 11:16
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Enjoy Hard Work

Нещодавно отримали кілька звернень від наших користувачів, щодо додавання складометру до одиниць виміру. Таку одиницю виміру неможливо додати в систему, адже в систему ми можемо додати тільки ті одиниці виміру, які офіційно діють в Україні, тобто ті, що затверджені Класифікатором системи позначень одиниць вимірювання та обліку ДК 011-96.

Які одиниці виміру є в Україні

Державним комітетом стандартизації, метрології та сертифікації України від 09.01.1997 року було затверджено державний класифікатор України. В даному документі в Додатку Б можна ознайомитись із переліком найменуванням одиниці вимірювання, її умовним позначенням, кодом та одиницею обліку.  

Які одиниці виміру є в системі Prozorro

Перелік одиниць виміру що є в систему знаходиться у відкритому доступі, який ви можете переглянути за посиланням. Всі одиниці виміру, що є в переліку ви можете обрати при оголошенні закупівлі на Майданчику.

Що робити, якщо одиниці виміру немає в системі

Як користувачу ініціювати додавання одиниць виміру в Прозорро:

1. Перевірити чи вона є в державному класифікаторі;

2. Якщо потрібна вам одиниця виміру є в класифікаторі, то написати звернення (офіційний лист) до Прозорро, зазначивши яку одиницю виміру треба додати.

Якщо ж потрібної одиниці виміру немає в класифікаторі, тоді її не можна буде додати в систему. Адже в системі можуть бути лише існуючі одиниці виміру, що затверджені державним класифікатором.   


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку