Кабмін вніс зміни до роботи Prozorro Market

06.11.2023 16:54
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Premium Vector _ Checklist concept illustration

Кабінет міністрів України вніс зміни до Постанови № 822 та частин Постанови № 1178, що стосуються застосування електронного каталогу. Вводяться особливості закупівель через запит ціни пропозиції до та від 500 тис. грн, змінюються процедури роботи з договорами. 

Відтепер за Постановою № 1178 у закупівлях в Prozorro Market до 500 тис. грн замовники зможуть визначати додаткові характеристики товарів в межах специфікації, наданої адміністратором, а не зазначати їх в примітках. Натомість замовник може вказувати конкретну торгову марку, якщо це дозволяє адміністратор в межах визначеної ним специфікації. 

У закупівлях від 500 тис. замовники будуть вказувати тільки ті характеристики, що наявні в переліку адміністратора каталогу. Також закупівля на цю суму відбудеться навіть якщо участь візьме один постачальник.

В Постанову № 822 теж додали згадку про можливість замовника визначати характеристики товару та їх допустимі значення в межах специфікації, визначеної адміністратором. Крім того, запит ціни пропозиції тепер повинен містити проєкт договору з обов’язковим зазначенням підстав та, за потреби, порядком змін його умов. 

Замовник повинен укладати договори з переможцями не пізніше, ніж через 5 календарних днів від визначення постачальника переможцем. За обґрунтуванням строк можна продовжити до 10 календарних днів. Водночас замовник зможе відхиляти пропозицію переможця, якщо він письмово відмовився від укладення договору на умовах, визначених замовником у запиті пропозицій.

Детальніше про всі зміни за посиланням.

Джерело: https://prozorro.gov.ua/news/kabmin-vnis-zminy-do-roboty-prozorro-market


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку