Етапи проведення переговорної процедури

19.10.2020 09:17
0
Поділитися на facebook
Поділитись
ббббб

   Переговорна процедура закупівлі – неконкурентна процедура закупівлі, згідно з 13 статтею Закону, застосовується як виняток, відповідно до умов, визначених у частині другій статті 40 Закону.

   Етапи проведення процедури:

  • прийняття рішення про застосування;
  • проведення переговорів;
  • прийняття рішення про намір укладення договору;
  • повідомлення про намір укласти договір;
  • оприлюднення договору про закупівлю;
  • звіт про виконання договору.

   Варто зазначити, що перші 3 етапи відбуваються в паперовому варіанті, а інші 3 відбуваються в онлайн-режимі.

   Отже, ми розібрались, які є етапи переговорної процедури, тому зараз розглянемо кожен із них більш детальніше.

   Вибір процедури закупівлі та оприлюднення річного плану або змін до нього

    Замовник обирає переговорну процедуру закупівлі та підставу відповідно до частини другої статті 40 Закону, вносить закупівлю до річного плану та оприлюднює в електронній системі закупівель протягом 5 робочих днів. 

   Запрошення на переговори

   Замовник запрошує учасників на процедуру, надіславши кожному запрошення. В запрошенні замовник може передбачити:  

  • місце, спосіб, дату та час проведення переговорів;  
  • умови договору про закупівлю або проект договору про закупівлю (або узгодити на переговорах); 
  •  необхідні вимоги стосовно спроможності учасника (учасників) виконати роботи, надати послуги, поставити товар;
  •  іншу інформацію, яку замовник вважає за необхідне передбачити в запрошенні. 

   Оскільки частиною третьою статті 40 Закону передбачено обов’язкове підтвердження про відсутність підстав для відмови йому (їм) в участі у процедурі закупівлі відповідно до частини першої статті 17 цього Закону у випадках, передбачених пунктами 1, 3, 6, 7 частини другої статті 40 Закону, замовник може передбачити в запрошенні вимогу щодо надання учасником/учасниками під час проведення переговорів підтвердження відповідної інформації.  

   Проведення переговорів

   Під час проведення переговорів учасник надає інформацію та/або документи, які були зазначені в запрошенні. Замовник з учасником обговорюють усі деталі та умови договору. 

   Прийняття рішення про намір укласти договір про закупівлю та оприлюднення повідомлення про намір укласти договір про закупівлю.

   Відповідно до Закону за результатами проведених переговорів з учасником процедури закупівлі замовник приймає рішення про намір укласти договір про закупівлю. 

   Повідомлення про намір укласти договір про закупівлю повинно містити обґрунтування застосування переговорної процедури закупівлі з посиланням на експертні, нормативні, технічні та інші документи, що підтверджують наявність умов застосування переговорної процедури закупівлі та обов’язково безоплатно оприлюднюється в електронній системі закупівель протягом одного дня після ухвалення рішення. 

   Укладення договору про закупівлю

   Згідно Закону замовник має право укласти договір про закупівлю за результатами застосування переговорної процедури закупівлі не раніше ніж через 10 днів (п’ять днів – у разі застосування переговорної процедури закупівлі з підстав, визначених пунктом 3 частини другої статті 40 Закону, а також у разі закупівлі нафти, нафтопродуктів сирих, електричної енергії, послуг з її передання та розподілу, централізованого постачання теплової енергії, централізованого постачання гарячої води, послуг з централізованого опалення, телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- та телесигналів, послуг з централізованого водопостачання та/або водовідведення та послуг з перевезення залізничним транспортом загального користування) з дня, коли Ви оприлюднили в електронній системі закупівель повідомлення про намір укласти договір про закупівлю. 

   Оприлюднення договору про закупівлю

   Замовник самостійно та безкоштовно через електронні майданчики оприлюднює в електронній системі закупівель договір про закупівлю та всі додатки до нього – протягом трьох робочих днів з дня його укладення.  

   Відміна переговорної процедури закупівлі

   Замовник може відмінити переговорну процедуру у разі наявності підстав, вказаних у частині восьмій статті 40 Закону.  

   Звіт про результати проведення закупівлі

   Звіт у системі формується автоматично. 

   Повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю та зміни до договору

   Замовник оприлюднює повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю та зміни до договору протягом трьох робочих днів з дня внесення змін. 

   Звіт про виконання договору про закупівлю

   Замовник оприлюднює звіт про виконання договору про закупівлю протягом 20 робочих днів з дня закінчення строку дії договору про закупівлю або його виконання сторонами, або його розірвання. 

 

 При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку